tisdag 2 februari 2016

Rådjursattack

En kväll förra veckan på sista kvällsrundan med hundarna hände något ovanligt! Husse gick rundan själv med hundarna och Harry var utan koppel. Harry sprang ut en bit i skogen och markerade att något intressant dolde sig i skuggorna. Fram störtade ett rådjur som gjorde utfall och hotade Harry genom att trycka till honom i huvudet med mulen och trumma och sparka med framklövarna på ett hotfullt och aggressivt sätt. Harry är en förståndig hund i alla lägen så han backade undan och visade tydligt att han inte var en farlig hund. Märta-Mai snodde runt i kopplet och skrek av frustration för hon ville efter rådjuret såklart och få en härlig jakt!! Ständigt sugen på att springa!


Igår hittade hundarna ett vackert horn som någon råbock har tappat.



Vi var på landet för att kolla när några björkar som stått farligt när huset togs ner. Fantastiskt skickliga trädfällare och dom lyckades ta ner de stora träden utan att skada varken vårt eller grannens hus och inte dra ner elledningarna eller skada el-stolpen. Ett precisionsjobb vill jag mena!


Idag var det fri lek på det jättestora fältet hemma i stan.

3 kommentarer:

  1. Hej Olga!
    Jag är väldigt nyfiken på din ljuvliga långhåriga Corgi. Hur hittar man de uppfödarna? Är det en pembroke med lång päls eller en Cardigan med längre päls än vanligt? Hoppas du vill ta dig tid att svara!

    SvaraRadera
  2. Oj länge sedan jag var inne och läste bloggen därav dröjsmålet av mitt svar. Harry är en Welsh Corgi Cardigan med lång päls (fluff) och han är född år 2006 i april och fyller snart 10 år. Hans mamma Lily kommer från Australien och pappan från Norge och han hette Frost. I hans kull föddes 7 valpar varav minst två fick den här fluffpälsen. Pappan var en blue merle-färgad och mamman svart och vit och av valparna tror jag att 3 av dem var blue merle som Harry. De blå ögonen kommer av just färgen blue merle som ger anlag till blå ögon. Uppfödaren kom från Australien och bosatte sig i Sverige och de sysslade med fårskötsel. Jag tror inte de är aktiva corgi-uppfödare nu för tiden. Du kan kontakta Malin Eriksson på kennel Cardicted för mera information. Du har alldeles rätt Harry är en helt ljuvlig Corgi mycket speciell helt enkelt.

    SvaraRadera
  3. Glömde informera om att Malin Eriksson Cardicted var ägare till Harrys pappa Frost

    SvaraRadera