måndag 10 september 2012

På tur i Norge…

…och retur till Östergötland på ett och ett halvt dygn. Tur hade vi inte på LC-tävlingen i Norge för det gick riktigt dåligt. Märta-Mai slutade dock på trettonde plats med blygsamma 64,75 poäng.  Många hundar gick det dåligt för och många blev strukna av en eller annan anledning främst av för låga poäng så dom fick inte starta i lopp två. Man fick vara glad att hunden fick starta i lopp två och det fick Märta-Mai med god marginal.

Det var inga dåliga hundar som tävlade utan mycket kan skyllas på faktorer i arrangemanget. Tävlingsfältet var trivsamt kuperat och det var spännande att vara i Norge.



Så här bodde vi men jag kan garantera att utsikten runt om var betydligt vackrare med berg och dalgångar vart än man såg.



Ingen dålig utsikt eller hur?  Två vackra valpar från Kennel Hot Isle levererades till Norge och de var på sin första tävling i LC och dom stortrivdes i larmet av hundar och fordon som kom och gick/åkte. På kennel Hot Isle finns flera valpar till salu några hanar och tikar finns kvar för er som går och funderar på whippet.



Varför hänger trasföraren så här månntro…?



… jo men det har blivit tjall på linan…



… men nu är det fixat och trasan kan läggas ut.



Bortflyende whippets i farten efter trasan.



Jag tror det är hunden Jansson i blått täcke.



Hejja Jansson som jobbar så bra men får ändå för lite poäng för att starta i lopp två.



Två Galgo fick till det så trasan tog en annan väg och nu funderar dom på varför ingen gör något så trasan startar igen.  



Den vackre Sebbe har fångat trasan.



Mot målet…! Nu är vi hemma med många nya erfarenheter av tävling och det är att utgången kan bli precis hur som helst! Nästa helg åker vi till Kungsbacka där Märta-Mai åter igen ska få visa sin talang för LC på internationell tävling.

2 kommentarer:

  1. Tråkigt att det inte gick så bra när ni åkt så långt. Men 13:e plats var väl inte dåligt av så många som starta? :)

    Och dedär valpisarna var inte hemska o titta på inte <3

    SvaraRadera
  2. Jag är nöjd med Märta-Mais insats och framför allt var det roligt att vara där med massa trevliga människor och hundar. Vi hade kul hela tiden faktiskt för man lär sig mycket intressanta saker om hundar och tävling genom att prata med folk. Visst är valparna fina!!!

    SvaraRadera