söndag 12 maj 2013

I gång…

…kan man säga. Vi var på första träningen i LC för i år och det var en lugn tillställning eftersom det var så få hundar som kom. Märta-Mai tycker att det är så kul och var riktigt taggad när hon förstod att nu skulle det bli jakt på den eftertraktade trasan.

Hon fick springa två lopp med riktigt duktiga hundar och banan var ganska trixig med tvära svängar och det var bra för MM att testa sin tekniska förmåga. En bra träning alltså inför kommande tävling nästa helg i Norberg.


Märta-Mai softar efter första loppet. Den här bilden visar att hon kan ta det lugnt mellan loppen och det är jag glad för.


Jättesöta lamm gick i hagen bredvid träningsbanan och i bakgrunden ligger de tre maffiga baggarna och softar dom som MM.


Egentligen är det inte ligga och vila som är huvudsyftet med träningen utan fart och fläkt är det övergripande målet vilket den här Sloughi-flickan visar prov på när hon ger sig av efter trasan.



Märta-Mai och jag fikade hos brorsan i Norrköping och MM kan numera följa med in till honom för katten Sally är tyvärr borta. Sally och mina hundar var ingen bra kombination. Vi gick på en fin promenad innan hemresan och möttes av Vajjan och Harry som undrat och undrat … var är dom? Var är dom?

5 kommentarer:

  1. Hej!

    Vi är två studenter som skriver ett kandidatarbete på Chalmers om broar. Vi har letat efter en bra bild på en lanseringsnos och tycker att din bild från 2012-07-26 är mycket bra. Vi undrar om vi får använda den översta bilden i det inlägget till vår rapport?
    Vänliga hälsningar
    Karl och Jakob

    SvaraRadera
  2. Halloj kära Olga! Så kul att läsa å hålla sig lite uppdaterad! Pussa hundarna, vi ses väl snart? Kanske wr-tävlingarna i Västerås? Scilla tävlar där plus i Södertälje helgen efter. Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Hejsan Karl och Jakob. Intressant kandidatarbete ni valt! Jag är själv gammal universitetsadjunkt och vill naturligtvis uppmuntra ert arbete genom att ni fritt får använda bilden om den skulle tillföra något till er studie. Ni behöver inte uppge fotograf om det inte krävs för formens skull. Tack för att ni frågade om ni får använda bilden. Hälsningar
    Tant Olga

    SvaraRadera
  4. Hallå Katarina!
    Jo jag ska pussa hundarna från er! Tyvärr började MM löpa idag så några LC eller race blir det inte inom närmaste månaden. Som husse säger – "hon får löpa hemma". Vi håller tummar och tår för Scilla på banorna i Västerås och Södertälje! Kram Olga

    SvaraRadera
  5. Tack så mycket!
    Vänliga hälsningar
    Karl och Jakob

    SvaraRadera