söndag 17 april 2011

Vårbruk

Sommarhuset börjar snart sin högsäsong för nästa vecka ska pumpen ner i sjön så vi får vatten i kranarna och kan duscha när vi vill. Även duscha av Harry efter han vadat i något lerigt dike i skogen.


Hundarna och jag stannade och tittade på vårbruket som går på högvarv och på fåglarna som passade på att följa i traktorns spår sökande efter föda.


"…högt i ett träd en krå å ka – – satt!" … kommer ni ihåg den gamla sången? "…då kom den stygge jä ä garn – – dit"! Nejdå, det kom ingen jägare utan kråkan kunde lugnt sitta kvar  spana ut över gärdena.


Varmt blev det i solen för lille Harry och inget lerdike i sikte … du grymma värld. Fast så illa var det inte! Det kan jag lova – han fick utlopp för en av sina andra passioner idag, nämligen skälla på en stackars turist som kommit på avvägar. 



Sälgens han-blommor har redan blivit plundrade på sitt pollen av hungriga tidiga bin och fjärilar. Videt börjar blomma redan medan snön ligger kvar och står färdigt med sitt energi-rika pollen innan något annat börjat blomma. 



2 kommentarer:

  1. Vårbruk = riktig vår för mig. Tack för den bilden, vilken känsla den gav!

    Varma hälsningar från Carin!

    SvaraRadera
  2. Samma här! Vårbruket igång= vår!! Som den lantlolla jag egentligen är... Hoppas på lite regn så att Harry får en spapöl, det uppskattas säkert!
    Kram Nina o Scilla

    SvaraRadera