onsdag 30 november 2011

Afternoon Tea

Jag har sagt det förut – Albackens Trädgårdsskafferi i Mjölby och Afternoon Tea är en fantastisk  upplevelse. Ingrid kom och lämnade in Stina till de fyrbenta kompisarna på Bruksis så for vi iväg för en te som heter duga. Vi satt i nästan tre timmar och bara njöt av förplägnaden och miljön.  Jag lovar hundarna fick sitt med långpromenad, lös-spring, pälsvård och kloklipp så de stod ut med att vara hemma, själva fast tillsammans, i timmarna fem. Njut av följande bilder från vår eftermiddag och ta sedan en titt på Albackens hemsida.


Ingrid full av förväntan efter vi har börjat med att välja te och kopp. Ingrid tog en blåmönstrad och jag en rödmönstrad kopp. En stor kanna hett vatten fick vi och det första fatet med små sandwich  bars in till oss lyxiga damer. Allt vi fick att äta presenterades på ett fint sätt så vi visste hur vi skulle börja hugga in på allt det goda.



Tantolga hade kameran med och av en slump hamnade jag själv på bild med glad förväntan i blicken.



Man börjar med den klassiska gurk-sandwichen och går över till den med skinka och pepparots-kräm för att avsluta med prins Charles bakelse. Stommen i bakelsen är tunnbröd fylld med rökt lax, räkor, rödlök och dill blandat med gott "gojs" för att hålla ihop. Hela härligheten rullas sedan i krossade ostbågar för den vackra färgen och smakens skull muuums!



Nästa steg i proceduren med Afternoon Tea kommer ett fat med nybakade varma scoones in och vi får nya assietter och bestick.



Tillbehören är lemon curd, smör, vispad grädde, hallonmarmelad och morotsmarmelad. Lemon curd och vispad grädde är klassiskt och ett måste blev vi upplysta om.



Vid åtskilliga koppar te (olika sorter) och allt vi frossat på var vi rejält belåtna men då var det dags för efterrättsfatet med hallontårta, hemgjord morotstårta, hemlagade tryfflar och holländsk choklad.



Till desserten valde vi att dricka kaffe vilket serverades i söta små koppar och i en klassisk kaffekanna. Om det hade varit kallare ute så hade brasan tänts och då hade det bara varit pianomusiken som fattades tyckte Ingrid. Piano till Albacken är på gång och pianister finns så vem vet nästa gång kanske det bjuds levande musik. Kanske ska upplysa om att man behöver beställa Afternoon Tea minst en dag i förväg och vara minst två personer.



Kolla in fåtöljerna!



Vackra interiörföremål fanns att köpa och massor med presentartiklar.



Ja se det var en eftermiddag med livskvalitet det! 

6 kommentarer:

  1. ÅÅÅHHH! så underbart gott det ser ut att vara! Ett passande utflyktsmål för min nystartade klubb Gourmetgummorna.. Vi är fem medlemmar än så länge! En eftermiddag med något gott i trevlig miljö och goda vänners sällskap, det är sann rikedom det!
    Kram Nina

    SvaraRadera
  2. Ja det var en fantastisk eftermiddag!Tack Olga för en väldigt trevlig födelsedagspresent!!!!

    SvaraRadera
  3. Där sammanfattade du alltihopa Nina – något gott, trevlig miljö och goda vänners sällskap – det är rikedom! Jag håller helt med dig! Vilken trevlig idé med din klubb Gourmetgummorna! Jag har vår klubb "Eranos" (efter C. G Jungs koncept) där vi spisar god mat och goda samtal. Var och en tar med sig till en Buffé och var och en har med något ämne den vill ta upp till diskussion. Sist träffades vi på Österlen och handlade mat gemensamt vilket är ett undantag. Det konstiga är att våra måltider blir helt fantastiska trots att vi inte kommer överens om vad vi ska ta med. Kram Nina och lycka till med klubben! Olga

    SvaraRadera
  4. Tack Ingrid för att du fyllde år så lämpligt! Kram Olga

    SvaraRadera
  5. Oh dear Jesus, jag är frälst!! Dit ska jag också åka och bara njuta av dagen. Snacka om att "carpa diem" ;) Vilka underbara bilder! hls Sigrid ( Nisse-matte alltså...)

    SvaraRadera
  6. MEEEEN vad mysigt:-) Det där stället har jag helt missat! Härligt med lite lyx ibland. Det behöver vi alla och envar emellanåt.
    Kramar Marie

    SvaraRadera