lördag 17 mars 2012

Den överdrivna skönheten…

…Violet (Carmodey Constance Spry) född i Flen 2004-02-27. Det här med överdriven måste förklaras. Ett färskt exempel på det inträffade för ca 3 minuter sedan. Jag var inte med själv men jag förstod ändå vad som skedde här utanför på gatan. Husse tog gänget på promenad och strax efter ytter-dörren gick igen efter dom hördes förfärliga skrik och vrål. Min gissning är att en hare eller möjligen katt sprang över vägen och den som hörs vråla som om man skulle flå henne levande är, ja just det – den överdrivna skönheten – Vajjan-Svajjan. Hon har överdriven jaktlust, överdriven aversion mot att möta främmande hundar på mindre än fem meters avstånd, överdrivet stort integritets-avstånd, överdriven tillgivenhet och överdriven omsorg.  Till hennes negativa sidor är den överdrivna driften att hålla avståndet till andra hundar även de som ingår i den egna flocken. Hoppar någon av misstag upp i soffan när Vajjan redan ligger där så slutar det med blodvite. Att säga ifrån är naturligt men att tillfoga den stackars obetänksamma sår på hals, nos, öron eller ögonbryn är inte OK! Tyvärr har detta tråkiga beteende eskalerat på sista tiden. Vår fina tillgivna älskade vackra Vajja varför gör du på detta sättet.

Lite bilder på Violet i hennes barndom:


På Omberg för första gången i sitt liv.



Liite har nog naggat i kanten på Gretas korg.



Greta tog Violet till sitt hjärta och Vajjan som valp var oemotståndligt söt. En granne tyckte att hon såt ut som en liten lemur för hon stod ofta på bakbenen och spanade.



En vanlig syn på den tiden.



Greta har aldrig varit mycket för att leka men liten Violet gav aldrig upp.



Det var ganska svårt att få hull på Violet de första åren.



På spaning.



Bekymmerslösa på sommarängen.



Vår tillgivna Violet som inte kan sova utan duntäcke över sig. Kommer hon inte under täcket i sin säng piper hon i högan sky. Inget annat att göra än att gå upp och breda över henne täcket igen. Kan meddela läsarna att det var en katt som sprang över vägen.

2 kommentarer:

  1. Så fin färg hon har! Men det låter lite jobbigt men en sådan "överdriven" hund dock. Men söt är hon, skönheten!

    SvaraRadera
  2. Ja det är jobbigt att hon ska ha sådan kontroll på läget när det gäller hundar. Människor särskilt barn är hon "överdrivet" kärvänlig mot. Jag är aldrig orolig att något ska hända i samspelet mellan Violet och barn. Det är det konstiga att hon har två så olika sidor. Det finns så mycket godhet i den hunden! Jag tycker också att hon har en underbar färg! Ha det gott Lisa och snart kommer jag med bildanalyser när jag börjat praktisera nya kunskaper om kameran och fotografering.

    SvaraRadera