torsdag 3 juni 2010

Bonnvischan o värme

Idag åkte vi till stugan och nu är Harry hemma igen. När vi inte går utmed vattnet och i skogen går vi en lantligare väg i en runda som tar en timme i vanliga fall men idag tog den två. Det var otroligt varmt och jag glömde vattenflaska till oss. Det gjorde att vi tog en avstickare in till Öninge Camping – gränsar till Golfbanan. En jättebra camping med restaurang, kiosk, internet och utomhusbassäng och en finfin hunddusch. En av ägarna Jessica ansvarar för allt på denna camping och hon jobbar hårt för allas trivsel och så lagar hon all mat på närproducerade produkter. Så skönt det var att slå sig ner där för en pratstund och tankning av vatten för både hundar och mig själv. Värmen kom så fort så bassängen är inte öppen för bad ännu men till nästa helg är den igång. Det brukar vara populärt bland ungdomarna i byn att åka dit och bada nu när det är så kallt i Vättern.

Här vindlar vår promenadväg genom landskapet. I bakgrunden ligger Omberg med en tydlig kontur av Ombergs hjässa (Högsta punkten varifrån man kan se 9 kyrkor på en gång). (Klicka på bilderna för att se mera detaljer.)


Harry har det dubbelt svettigt i värmen och i sällskap med Vajjan som löper på 17:onde dygnet. Här har vi stannat i skuggan och för att hämta svalka från en stor lada vid Fyrbondesgården. Fyra lantbrukare med varsin gård ingår i ett nätverk och samarbetar i sina verksamheter. Samtliga gårdar som ligger relativt nära varandra kallas för Fyrbondesgården.


Greta lade sig också ner i skuggan och såg söt ut. Hon är så pigg igen efter tandoperationen och hon är den som vill gå längsta promenaderna. Hon föreslår nya vägar hela tiden och helst de som leder ditåt, bortåt – inte hitåt hemåt.


Gumman Grå.


Söta Greta + Gulliga Harry = Sant


3 kommentarer:

  1. Ok. Men Harry är nog min favorit.
    Harrys mattehusse

    SvaraRadera
  2. Söta rara underbara Greta! Vad skönt att hon har repat sig så bra efter tandoperationen:-).
    Själv är jag ikväll "slut som artist" efter att kört med trimmern i två timmar, klippt gräs i tre timmar och vovvepromenader däremellan, så det blir snart till att krama kudden för natten:-). Kramis Marie

    SvaraRadera
  3. Samma här! Pysslat mest hela dagen utomhus och så vovveprommmisar.

    Om sanningen ska fram så satt jag en stund mitt på dagen och bara njöt av sommaren och stillheten på landet. KOM HIT SNART VETJA! Du är välkommen närhelst du kan komma ifrån.

    Ja, jag gläds så mycket över att Greta är så piggelin!
    Kram från oss alla lantisar

    SvaraRadera