tisdag 15 juni 2010

Kraftkälla

Vindkraftverket Elvina, vilket passande namn. Denna magiskt vackra plats upptäckte Olle för han älskade höga byggnader och snurrande saker. Hit kom vi många gånger tillsammans med Olle och sedan 2002 finns ett monument där och platsen heter "Olle Sandlunds plats". Här träffas vi med familjens vänner och Olles gamla vänner och äter smörgås och tårta med kaffe. Vi bara är och umgås och det är en källa till glädje för oss och för dom som kommer hit den 14 juni varje år. (klicka på bilderna för att se dom i större format)


Regnet hänger i luften men mackorna verkar smaka gott för det här lilla gänget. I år var vi 32 personer som trotsade den häftiga regnskuren som oundvikligen kom till slut. Vi samlades under paraplyer och någon stod vakt med paraply över tårtan.

Det klarnade upp till slut och blev en härligt stilla kväll där många dröjde sig kvar för att prata med varandra. Till slut blev det dags att samla ihop stolarna och allt det andra.

Solen går ner och belyser det fina monumentet som HM (Harrys Matte) gjorde för att hedra sin döda lillebror. Ett konstverk som Linköpings kommun tillsammans med HM lät sätta upp på denna speciella plats.

Naturen är en ren källa att hämta kraft ifrån. Nu i kväll gick vi en lång promenad genom det vackra bondelandskapet utanför Ödeshög. Märta-Mai tycker att kor är läskiga så hon kör med sitt "fnysfräsande" och gälla skall. Korna bryr sig inte utom en ko som manade sin lilla kalv att gå och gömma sig.

Vem bryr sig om en hysterisk valp?


3 kommentarer:

  1. Vilken vacker plats att hedra någon kär person på!! Verkligen ljuvligt ställe! Jag fick "gåshud" när jag såg dessa bilder och såg det fina monumentet!
    Ha en trevlig helg på er och sköt om er!
    //Kramar Anncie och Tobbe

    SvaraRadera
  2. Ja Olle var oss väldigt kär. Han var utvecklingsstörd med autism. Han har fått ett eget monument bara för att han var den han var. Han har inte startat något krig, inte skrivit tusen böcker eller något annat som är brukligt att resa monument över.

    Olle var vår läromästare som lärde oss se verkligheten ur något annorlunda perspektiv oftast. Han dog från oss för tidigt i en hemsk cancersjukdom. Olle blev 24 år. Tänk att han berör människor fortfarande. Ha det gott i Tystberga. Kram Olga

    SvaraRadera
  3. Vilket otroligt vackert monument, och vilket fint sätt att minnas på...
    Vänliga hälsningar från Carin

    SvaraRadera