onsdag 23 juni 2010

Valpkurs

På valpkursen idag fick vi prova på Rallylydnad vilket är ett lekfullt sätt att träna in samarbete, sitta på signal och följsamhet. Märta-Mai klarar sig fint i klassen tycker jag. Vår kursledare hade gjort upp en bana med 32 skyltar som förklarade vad vi skulle göra vid varje "station"/skylt. Först fick vi förare gå banan och memorera för att ha framförhållning och visa hunden i tid vad man vill den ska göra. Varje ekipage gick sedan banan 3 gånger. Jag var helt slut efter kursen så jag orkade inte gå långpromenaden på kvällen som vi brukar göra när det är så här varma dagar.

Kolla vilken kontakt hund och matte har. Matte är också duktig på att visa med vänster hand vad hunden ska göra. (klicka på bilderna så blir dom större. Bilderna på kursdeltagarna publiceras med tillstånd från dom).


Hunden ska från sittande upp och följa med i en kort språngmarsch.


Här går starten och föraren tar fram hunden på sin vänstra sida. Viktigt att använda tydliga signaler med händerna för att visa hunden hur den ska gå.


Exempel på samspel och gå med ett "leende" koppel. Föraren visar med vänster hand hur hunden ska svänga vänster.


Ekipaget har just avslutat momentet "sitta framför och sedan gå upp till och följa föraren på vänster sida". Hela tiden med ett "leende" koppel (slakt koppel).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar