torsdag 8 juli 2010

Sättra Ängar

En dag utan planer kan bli hur bra som helst. Vi satte oss i bilen alla hundar, HM (Harrys Matte) och jag. Lunchdags vad ska vi göra? Knasigt att vi inte år hemma innan vi satte oss i bilen. Enda planen var promenad, och bad för vi packade badgrejor och flaskor med vatten till hundarna. Så här blev dagen: lunchlådor handlade vi på Centralkrogen i Väderstad, bröd, dricka, örtbakad lax med färskpotatis och citronsås och en varsin burk med sallad, plastbestick. Vi åkte till naturreservatet Sättra Ängar där det finns bord och bänkar att sitta på. I skuggan och i sällskap av busiga islandshästar i hagen bredvid satt vi och avnjöt lunchen. Sedan började vi gå på känn och hundarna hängde på och hästarna skojade och följde oss längs hagen tills den tog slut. Märta-Mai är skeptisk till hästarna.

En sympatisk skylt vid ena grinden till naturreservatet.


Bushästarna i sin vackra hage.


Hej då!
Vägkantsblomma som vi inte vet namnet på. En orkidé?


Vintern rasat…?

HM hittade en fyrklöver bara så där. Hon hittar alltid fyrklöver medan jag aldrig gör det.


Ståtliga Krolliljor vid vägrenen.


Andra nyfikna hästar.


Shit! Dom kommer hitåt tycks Märta-Mai tänka och spetsar öronen.


Tjena! Vilka är ni?

Massor av hästar längs den 2,5 timmar långa promenaden och Märta-Mai började vänja sig. Klockan närmade sig 18.00 när vi slutligen fyndat färdigt vid ett Loppis i ett gammalt missionshus – Salem. HM köpte böcker 6 klassiker av Alexandre Dumas, Kerstin Thorvall, Selma Lagerlöf och Viktor Rydberg, en isländsk fiskartröja för 25 kronor, ett handflätat skärp och ett halsband. Inget bad idag blev det men vattenflaskorna tog slut.

3 kommentarer:

  1. Vacker grind, vackra hästar, vacker orkidé (?), ful lada, vacker väg, vackra vovvar och en go matte "tant Olga". Vilken härlig dag ni haft du och HM :-). Pussa vovvarna och hälsa familjen från mig och dom femton i Västanvik:-). Valparna snusar så gott i valphagen, och Dixie är den mest underbara mamma (men så säger jag ju om alla "mammor" här hemma.....). Men hon är verkligen jätteduktig med dom små, som växer så det knakar..... By the way: Det bidde ÄNDÅ fler bilder på bloggen idag - trots att jag skrev att kameran behövde "vila".
    Haha, så kan det bli!
    Kramis Marie

    SvaraRadera
  2. Det kan vara en vildväxande riddarsporre.
    Anna TH

    SvaraRadera
  3. Aha vildväxande riddarsporre finns det? Det visste jag inte men det låter troligt. Tack för det tipset.

    Ja Du Marie den kameran klarar det mesta men kom ihåg att ladda batterierna!

    Olga

    SvaraRadera