lördag 11 september 2010

Stolt matte

Oj vad jag känner stolt och glad över mina fina hundar. De, Violet och Greta, skötte sig så fint på lördagsutflykten med husse idag. Harry skötte sig också men han har en egen matte som är stolt över honom konstant. Husse tog de tre hemmavarande hundarna och gavs sig upp på Ombergs hjässa för att fika. Halvvägs kom Harry på att han gick i koppel och då visade han husse att här kunde han klara sig utan. Det gör han genom att han tvärstannar och stirrar stint ner i backen. När han gör så har vi lärt oss att han själv tycker att han inte behöver koppel. Det stämmer oftast konstigt nog.

Här är gänget vid fikabordet för dagen.


Märta-Mai är på bilden nedan 8 månader gammal och fotograferad av Marie på Mibisan´s kennel. Nu är MM 9 månader och debuterade på utställning i Laröd som junior. Hon fick ett förstapris och blev placerad som andra tik efter Fornix Jonna som knep ett CK.

Märta-Mai hade en delvis jobbig natt på ett B&B i Bjuv för där bodde en schäfer som inte skulle vara på den våning där vi sov. Han lyckades tydligen komma ut och han tassade kring utanför vårt rum och MM blev orolig och på helspänn och morrade åt den mystiska hunden. Tack och lov upptäcktes rymmaren av värdfolket som förpassade honom till övervåningen igen fram på morgonkulan. Märta-Mai hade svårt att koppla av på utställningen och hade en stark oro i sig märkte jag. I utställningsringen visade det sig när hon skulle springa runt då hon vände sig ofta till bakomvarande hund och tappade fart. När hon sedan stod inför domaren skällde en hund bakom henne och hon tappade fokus och jag fick börja om och ställa upp henne. Trots dom här orosmomenten tyckte jag att hon skötte sig utmärkt. Hon fick verkligen utmärkt omdöme från domare Nicklas Eriksson: Feminin med vackert huvud och uttryck, lätta öron, fin hals och överlinje, goda vinklar i fronten, välkroppad, vackert bakställ, utmärkt benstomme, något tätt bak, stabilt i fronten, kunde ha bättre räckvidd i steget från sidan, mycket prydlig som behöver lära sig det här med utställning. Ja vi får träna mera framöver båda två men jag är så nöjd!! Vi hade så kul för vi satt med vännerna Susanne och Willy och deras 4 borzoier som vi hejade på för fullt.

2 kommentarer:

  1. Grattis till det fina omdömet om MM!
    Jag är också sugen att åka på utställning med Perla (fast hon inte är avlad för det ;-)), men det har inte blivit tillfälle än... Just nu är vi dessutom fullt upptagna med vår valpkurs - för att inte tala om våra aktivitetsspel... ;-)
    Vänliga hälsningar från Carin och Perla!

    SvaraRadera
  2. Tack Carin! Klart du ska prova utställning med Perla om du är sugen på det. Jag har stor förståelse för Din prioritering av aktiviteter. Vad tycker du om valpkursen?

    Varma hälsningar från lilla Märta-Mai och matte Olga

    SvaraRadera