måndag 11 oktober 2010

Höst i skogen


Vilken fantastisk höstdag idag. Marie  och jag hade bestämt att dra till skogs. Med glatt humör stegade vi in i den mest ljuvliga skog där solen silade ner genom träden och belyste trattkantarellerna som stod i klungor i mossan. Det doftade och lät höst i skogen. Fylkingar med tranor flög ovanför oss och meddelade sin flytt till varmare länder. En hackspett trummade högt uppe i en tall. Vi såg spår av rådjur och ekorre som kalasat på grankottefrön allt medan korpen pratade i närheten. Civilisationen påminde sig genom några hästar som gnäggade i en hage en bit ifrån. Annars tyst, tyst som det brukar vara i mossig sagoskog.


Några taggsvampar och svart trumpetsvamp fick hänga med ner i korgen (tack för lånet Marie och för att jag fick följa med till din skog). Lunch på Karolinen efter skogsutflykten passade fint. Till sist blev det hundarnas tur med promenad i en annan skog. En äventyrlig naturstig tog oss runt i trakterna av Werner von Heidenstams gamla residens Övralid


Tre sömniga whippetgossar vill ut i solskenet. Alla tre bor på mibisan´s kennel men söker nya stadigvarande familjer att bo hos. De är otroligt sociala, gosiga och vänliga och lugna i temperamentet. De kan prata med både människor och andra hundar och är vana att åka bil och uppträda i många olika miljöer. Har ni funderat på en trevlig whippet som är vacker både exteriört och mentalt så slå till vetja och ring Marie Sandberg i Västanvik så får du veta mera.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag ni ser ut att ha haft! Här hemma har vi mest gått omkring och huttrat efter att vi kom hem från Tunisien... ;-)

    Vänliga hälsningar från Carin!

    SvaraRadera
  2. Vad otroligt fint du har beskrivit vår dag vännen:-). Du får oxå till det där "målande scenariot" som jag aldrig lyckas med själv :-(. Tusen tack för dina goa ord om valparna! Dom är värda bästa tänkbara kärleksfullaste hem som anstår en "Mibisanare". Allt annat är ju som du vet helt otänkbart för uppfödarmatte:-).
    Kram kram och tack för valpkursen ikväll!

    SvaraRadera