lördag 19 mars 2011

Skogen, "ryggan", muggen och mackan

Vårvinter och pulsar-promenad i skogen med hundar – vackert så det nästan inte går att "ta in".


Vi glömde sittunderlag så vi fick stå i solskenet och fika. Jag hade blått tema och fann ett lämpligt bord.


Husse körde med rött tema för sin del. Hoppsan det blev reklam för världens bästa bilaffär på köpet.


Greta går i blått som sin matte och sniffar efter en godbit – en apelsinklyfta – snälla kan jag få va?


Svart, blått och rött spetsar öronen och spanar in en ståtlig Akita-hane som passerar uppe på stigen.

Alla hundar mår bra men Märta-Mai gick lös när en nyfiken Springer Spaniel kom emot henne. Hon fick panik och stack som en raket ut mot vägen hem. Lite läskigt var det ett tag tills jag såg att hon böjde av och sprang emot oss i stället. Harry kom till undsättning och jagade iväg den nyfikne på ett, för min smak, lite burdust sätt. Allt slutade lyckligt som det oftast gör i sådana här situationer. Känslosvall av olika karaktär avlöser varandra – från stilla överdådig naturupplevelse till panik och gruff mellan hundar – precis vad man kan förvänta sig när man ger sig ut genom dörren med ryggsäcken packad en vårvinterdag som denna och med ett koppel hundar kring sig.




4 kommentarer:

  1. Jaktgudinnans hund var verkligen vacker!! Och resten av statyn också förstås... Och härlig utflykt med matsäck ska det bli för oss oxå om några dagar då barnen har studiedag på tisdag. Jag tycker det är så kul med foton på M-M vid klippor och stenar, hon syns nästan inte!! Snacka om kamouflagefärgad...
    Kram Nina

    SvaraRadera
  2. Matsäck ute finns det något som går upp mot det? Hoppas ni får en fin fin studiedagsutflykt. Märta-Mai kommer att vistas långt ifrån klippor och stenar i några dagar framöver för vi ska fara till stenöknen Stockholm på kurs. Vi ska förkovra oss i klicker-träningens sköna konster. Vi har legat nere och haft idétorka på träning men nu ska det bli andra bullar.

    Kram från M-M och Tantolga

    SvaraRadera
  3. Katarina Nilsson21 mars 2011 kl. 19:08

    Hej Olga härliga vårvinter bilder.
    Men nu vill vi har bort snön så vi kan börja träna/tävla.
    Ha det så gott
    Katarina

    SvaraRadera
  4. Grymt vackra naturbilder, som vanligt får man väl faktiskt lov att berömmande säga. Vilken vidunderlig natur du och tjejerna har att vistas i! (Och Husse och Harry också förstås!)

    Varma hälsningar från Carin och Perla!

    SvaraRadera