söndag 7 augusti 2011

En vanlig lördag…

…med utflykt och matsäck ute i naturen. På ett berg vid vattnet rastade vi en god stund.


Hundarna passade på att ta det lugnt när vi fikade. Dom vet att ta vara på rasten. Violet sträcker ut sig.



Greta kurar ihop sig för det blåser ganska rejält.



Märta-Mai vilar men är uppmärksam på småkrypen i gräset.



Violet har blivit störd av en liten skalbagge som rymde in i den blommande ljungen. När ljungen blommar är sommaren över sa dom på radion. Nästan så man inte vill tro det.



Vilan varar en stund men sedan vill de yngsta ha lite aktion. Här har dom med gemensamma krafter dragit upp en utpinad tallruska med rötterna.



Harry använder både tassar och tänder för att besegra det motsträviga talleländet.



Märta-Mai finner projektet ointressant efter en stund men Harry jobbar på.



"Men ge dig då Harry", säger Märta-Mai.



"Märta-Mai trakasserar mig matte gör något", ber Harry.



"Kom och lägg dig här bredvid mig Harry och bry dig inte om den lilla retstickan". Jag kan meddela att Harry och Märta-Mai strax blev vänner igen och fortsatte med nya projekt.

På kvällen gick den årliga hamnfesten av stapeln. Vår bonde Ulf med familj ordnade grillkväll för oss i vägsamfälligheten och dagen till ära hade det tillverkats nya sittmöbler och en ny stor grill. Eftersom kvällen var varm och solig kunde vi sitta ute till mörkret obönhörligt föll över oss alla 29 personer som slutit upp. Som sagt en vanlig avslappnad lördag. Kvällen var klar med en stjärnhimmel som var overkligt vacker. När vi gick på sista rundan med hundarna hade kvällen nästan övergått till natt. Idag regnar det ihållande och nästa helg blir det andra bullar för då är det SM i whippetrace i Västerås och Märta-Mai ska tävla på riktigt nu när hon har sin licens.





2 kommentarer:

  1. Alltså dendär Harry skulle man ju vilja krama! Vilken nallebjörn!

    SvaraRadera
  2. Ja Lisa han är en härlig hund på alla sätt o vis. Jag tycker han påminner något om din Pontus som jag blir varm i hjärtat av när jag ser honom på bild. Hälsningar Olga

    SvaraRadera