tisdag 27 december 2011

Från WTC till MET

World Trade Center denna plats om berör bara man kommer i närheten. Idag var dagen D då det var dags att gå till monumentet. Vi kom dit klockan 11.00 men det visade sig att man behövde ett besökspass som gick att skaffa en bra bit bort tillbaka därifrån vi kom med tunnelbanan. Äntligen framme vid "passbutiken" blev vi upplysta om att inga pass utfärdades förän klockan 13.00. Eftersom vår dag var inbokad med flera aktiviteter så blev det inte av att gå fram till monumentet. Vi promenerade en bit för att se om man kunde få en glimt genom byggplatsen och inhägnaden och ja det fick vi.


Nya torn håller på att byggas och denna var det meningen att den skulle vara klar till monumentet skulle invigas på dagen 10 år efter den stora katastrofen då tvillingtornen föll. De försökte bygga fyra våningar per dag på slutet men misslyckades. Skyskrapan är ännu inte färdig som synes.



Här genom ett hål i byggplanket fick jag en liten glimt av WTC-monumentet.



Det byggs på höjden som sagt.



En vy från West Village och bild på lägenheten där HM bodde sitt första år i New York. Jag hade tänkt gå till min favoritaffär för hundgrejor men den var stängd. I juletid är många butiker stängda.



Äntligen är vi uppe och promenerar på The High Line. En järnväg planerad att gå ovanför gatorna men bygget avbröts och kvar är en fint promenadstråk som mycket påminner om en järnväg med gräsbevuxna järnvägsbankar.



I det här glashuset utmed the High Line jobbar HM för tillfället.



Empire State Building.



Tantolga poserar.



Den berömda fontänen utanför MET – Metropolitan Opera



Själva MET där vi avslutade vår dag med att gå på opera – Hans och Greta – en väldigt annorlunda operaföreställning. Efteråt insåg vi igen med all tydlighet vilken förskräcklig historia Hans och Greta är. Musiken var underbar och sångarna fantastiskt bra och den som var bäst i sin roll var häxan som spelades av en man. Hon som spelade Greta var också jättebra och framför allt rolig. En härlig dag men oj vad trött jag är efter en hel dag ute och promenad från WTC ända upp till MET. I morgon avreser jag mot Sverige och hundarna och husse igen och landar på onsdag morgon på Arlanda om inga stormar sätter stopp för landning. Godnatt!

2 kommentarer:

  1. Måste kännas lite kusligt där vid WTC kan jag tänka mig. Fina bilder du tagit! Förmodar då att du snart är uppe i luften igen om du landar onsdag morgon i Sverige. Flyg försiktigt och ha en trevlig hemresa så hörs vi på "fånen" snart.
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  2. Skyssta, paltor!
    Ser varmt o skönt ut
    Brorsan

    SvaraRadera