söndag 1 juli 2012

Sociala dilemman…

…men kul ändå. Harry och Husse håller ihop och följde inte med mig och whippet-flickorna till husvagnen. Märta-Mai, Violet och jag campade själva. 



Märta-Mai tittar ut och undrar vad vi ska hitta på idag? Jo, vi påbörjade en promenad…en bil dök upp intill oss …Kajsa, Pompe och hans kompis Hoppie (en 2-årig jaktlabrador-flicka) stannade…och Kajsa meddelade att hon skulle hem och sätta på fikat. Där och då bestämdes vart promenaden skulle leda – hem till Pompe förstås.



Lilla Hoppie blev satt på plats av Vajjan i vanlig ordning så Hoppie-Loppie lärde sig snabbt vem som bestämmer och det blev lugnt. Hoppie letar brödsmulor på fågelbordet hos Pompes grannar. Hit sprang Greta det första hon gjorde när vi kom till landet. Hon slickade stenen ren från smulor precis som Hoppie gör här.



Märta-Mai och Hoppie blev riktigt goda vänner. Dom är lika gamla och höglöper gör dom båda två.



Märta-Mai försöker på ett fint sätt ta över bästa "smulplatsen" …



Så där ja, nu fick hon Hoppie att ge upp…



Har Hoppie lämnat någon sockerkaka måntro?



Den "stränga" Vajjan trivs snart ihop med nya gänget. Det bästa är när Violet får hälsa okopplad på nya hundvänner och när det är gott om utrymme. Vi gick ner och badade alla hundar sedan ut på tur i skogen. Frustrationen blev stor hos MM för hon ville springa lös som Pompe och Hoppie men det är för mycket vilt i faggorna. Belöningen blev spring på Viola-platsen i stället och det var så roligt att se Pompe och Loppie-Loppie busa runt och kampa om samma stora pinne medan Märta-Mai rejsade runt och Vajjan som helst kampar med mig om ved-klabbarna. Vi vinner varannan gång men resultatet blir detsamma – Vajjan får vedpinnen till slut ändå.



Harry vägrar skiljas från Hoppie!! Han och Husse kom senare för att byta av oss i husvagnen och jag med whippets ska åka till Stockholm en sväng, hälsa på katthussen på sjukhuset och katten Sally på vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar