onsdag 24 april 2013

Lättat ett halvt ton…

…minst har vi gjort nu när vi tömt huset i Motala. Inte en pinal kvar och allt är sorterat, packat, utburet, flyttat. Återstår uppackningen och en andra rensning. Somt har landat på återvinnings-centraler, Röda Korset, Motala återvinning och på olika loppis. Trädgården är vårstädad och huset flyttstädas på måndag. Lättnaden är enorm och idag firade husse och jag oss själva till flyttbedriften med kaffe och mandelkubb på närmaste fik.

Hundarna har fått sitt av promenader däremellan och både igår och idag fick dom två långisar med mycket lösspring. Det känns bra i själen det också när jag vet att hundarna har fått sin beskärda del av stimulans trots att fokus hos mig har varit flytten och allt vad det bär med sig. t ex var det nära att jag behövt byta mailadress. Inte kul men efter lite trix och fix så får jag behålla adressen.


Idag gick vi en regnig promenad på Omberg och jo, då blåsipporna har kommit…



… en liten Harry är ointresserad av blommorna och tycker det är jobbigt att vänta på matte som fotograferar på marken – "…till vilken nytta?" tänker han.



Det är kallt att sitta på rumpan i blöta skogen – "…ska vi gå snart?" undrar Märta-Mai.



"…har den där matte tittat färdigt på blommorna snart" frågar sig Vajjan.

Dom sura kommentarerna och minerna försvann på alla tre när de fick rejsa loss på skogsvägen så mossa, löv och barr yrde runt tassarna. Härligt trötta blev de alla tre och ganska skitiga men det får man ta.

Harry fyllde sju år igår men vi har skjutit upp firandet till helgen. Ofattbart att han redan är sju år och för att riktigt fira så ska jag åka upp med honom till Stockholm på den årliga Corgi-träffen på Gärdet. Han ska få frottera sig med bara Corgis i alla de åldrar och valörer. Det brukar gå till så att man träffas vid parkeringen och går en tipspromenad för att sedan samlas och äta medhavd matsäck. Hundarna är alltid lösa och det brukar gå bra utom om det finns någon Corgi som ska jaga ryttare. Det brukar alltid dyka upp något hästekipage men Harry brukar ha fullt upp med Corgi-kompisarna så han bryr sig inte om hästarna.

2 kommentarer:

  1. Skönt att ni ser en ände på flytten nu!! Det är fasligt vad saker man samlar på sig, jag förstår inte hur jag gör, trots att jag flyttat så ofta och tycker jag rensat hårt varje gång så har man varje gång galet mycket saker ;)

    Oj, Grattis till Harry! Låter som han kommer få ett toppenfirande av sin födelsedag!

    Sniff skickar trötta pussar till MM!

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni är färdiga med "utflytten" från Bruksgatan, men det är säkert lika jobbigt med "inflytten" och upp-packning av alla grejjer! Smart tänk att göra sig av med lite till olika hjälpande organisationer och om jag får som jag vill när mitt hus blir sålt, så kommer jag göra mig av med mycket "skrot" som min kära far samlat ihop här hemma ;).
    Kram kram
    Marie och Whippetligan

    SvaraRadera