fredag 5 april 2013

Sandys fel

På grund av stormen Sandy som drabbade NY så hårt så är fortfarande Frihetsgudinnan avstängd för besökare. Vi hade tänkt att åka ut dit men fick ändra planerna till en tur ut till Coney Island för att besöka det stora Akvariet och fotografera sjölejon och hajar.

Men först en lång lång födelsedagsfrukost hemma.


 En lyckad frukost för HM hennes vän och mig. Sedan bar det av med F-tåget rakt ut mot havet vid Coney Island. Solen sken men vinden var riktigt kylig.



Några tappra vandrare sökte sig ner till sandstranden men de flesta vandrade uppe på boardwalken som vi. Många äldre människor bor i närheten och de satt på i rullstolar eller på bänkar insvepta i filtar och läste böcker eller spelade schack med varandra. Tänk att bo så nära havet!! Vi åt lunch på en rysk restaurang, Tatiana som främst är känd för sina exklusiva kvällsaktiviteter, kabaréer etc och för sina goda fiskrätter. Vi åt varm rysk rödbetssoppa. Restaurangen låg på den del av stranden som heter Brighton Beach. 



På väg mot akvariet som ligger på stranden Coney Island såg vi en man som samlade en massa fåglar kring sig. Han verkade nästan som han tämjde måsarna för han fick dem att lyfta på någon sorts kommando.



Väl framme vid akvariet så visade det sig att det var stängt. Det hade skadats i stormen och var under reparation – stor besvikelse. Vi såg också en massa arbeten utmed stranden och Boardwalken där stormen rasat fördämningar mot havet. Så att bo vid havet kan ha sina problem också.



Födelsedagsmiddag intogs hemma och Tantolga som vill prova att äta allt som inte finns hemma håller på att växa ur sina kläder redan efter några dagar. Chokladkakan var så goood…



…med färska hallon till mmmm……… !

2 kommentarer:

  1. Pannkaksgluggen! Hallonen ser helt svenska ut.

    Hälsningar
    Hundpanget i Destiny Hill

    SvaraRadera
  2. Vilken otur att även akvariet var stängt! Men jag förmodar att det finns en uppsjö av olika intressanta objekt/platser att besöka ändå, men trist på den "spillda tiden".
    Härliga bilder idag igen!
    PS. Gratta HM så gott oxå.

    Kram
    Marie och Whippetligan

    SvaraRadera