tisdag 16 april 2013

Nu är det inte klokt!

Vintern ger vika och våren kommer i rasande fart mot oss. Alla vårtecken på en gång, tranorna, tofsviporna, strandskatorna, citronfjärilarna, sädesärlan och tussilagon och……flyttkartonger. Nej så trist med den gamla flytten igen!!

Hundarna vill bara ut, ut men idag när de fick springa lösa blev MM lite halt på ett framben så springet tog slut ganska snart. I kväll är det ingenting kvar av någon hälta så i morgon blir en ny utsprungen vårdag!

Alla vårtecken på en gång och jag vill bjuda på gamla bilder här på bloggen.



Klosterliljorna på marken vid Klosterkyrkan i Vadstena är i sin krispigaste blomning nu. När kom dom??



And på sten får representera alla fåglar jag sett i veckan. Det är ett liv och ett tjiv på fåglarna i varje buske och trädtopp och på fälten och ute vid sjön. Hundarna och jag åkte till Tåkerns Naturrum och spanade fågel och vi fick se massor av olika fåglar, t ex ett hundratal tranor på en åker och en enkelbeckasin.



Vinters tillbakagång kan se ut så här. Ett lustigt format isblock flöt omkring i vår vik 16 april 2010.



En sån här söt liten Märta-Mai hade vi också i april 2010. Vilken vinter det var och hon var flera månader gammal när hon äntligen fick se barmark. För henne var den vita snön det enda hon visste om ute men nu vet hon betydligt mera om världen. Den lilla sötnosen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar