torsdag 24 december 2009

Julafton i sommarhuset

Första julen i sommarstugan. Så fantastiskt fridfullt och mysigt att bo här ute i skogen alldeles ensamma. Vatten har vi med i dunkar, brasan brinner hela dagen och värmer så skönt. Bonden Ulf med sin familj bor en bit härifrån och vi kan se att det lyser därborta annars är vi helt ensamma. Ulf hjälper oss att ploga vår lilla väg och han levererade ved till jul så nu klarar vi oss vintern igenom om vi vill. På förmiddagen knackade det på dörren och där stod Pompe och hans matte som under julhelgen bor i samhället Ödeshög 5 km bort. De lockade med våra hundar, husse och HM på promenad i skogen. Jag lagade mat och förberedde jullunchen under tiden.


Min julklapp från dottern HM (Harrys Matte) var ett konstverk – Bird Cage – av en av hennes vänner i New York. Vi har massor av fåglar här utanför som jag brukar titta på i kikare men dessa kan jag se på när jag vill. Visst är de tjusiga!

Harry har visst lust att slå sig ner med en bok efter promenaden. Det var jobbigt för Harry att gå i skogen idag. Inget plogat där och det är extra jobbigt när man har så korta ben och mycket hår kring tassarna. Harry fick massor med snöbollar som hängde fast kring fötter, ben och under magen så vi fick hjälpa honom att befria sig från den envisa snön som följde med in.
Nu är det saker på gång. Violet har upptäckt att julskinkan dukas upp på bordet.
Greta ligger och väntar på maten och hon fick något ätbart som julklapp – strips av komage – mums.
Violet har slocknat efter julmaten och efter hon ätit upp sin julklapp – älgburgare – smaskens!

2 kommentarer:

  1. Vilken superfin snögumma du gjort! Och lyktan sen! Ni verkar ha haft en riktigt trevlig och mysig julafton - precis som det ska vara med andra ord! God Fortsättning till Er där ute i mysiga stugan i skogen:-)
    Kram Marie och Whippet-töserna

    SvaraRadera
  2. Ja här är vi insnöade och har det bra. Jag förstår att ni har haft mycket att fira idag på Ch-kullens alldeles egna födelsedag.

    Ha det fortsatt bra och skönt i helgen där uppe i Västanvik.

    Från oss alla till er alla! KRAM

    SvaraRadera