fredag 18 december 2009

Vinter i viken

Hundarna sitter och väntar medan jag fotograferar. Stina var hos oss medan hennes matte åkte in till Linköping för att handla julklappar. Vi träffade flera grannar ute med sina hundar. Vi stod och pratade en stund med ena grannen när hennes hund försiktigt närmade sig Violet som inte var på humör. Violet visade häftigt humör som hon gör ibland, särskilt då hon är kopplad, och gjorde ett utfall. Inte kul för den andra svarade och båda fick faktiskt en smärre blessyr på nosen. På bilden är det full harmoni men det var innan. Violet som är så vän och mjuk mot människor och får så mycket uppmärksamhet för sitt lugna sätt. Hon får också uppskattande beröm för sin fina ullkappa. Men vad hjälper det när en annan hund råkar se henne i ögat?
Här är "våran" fyr som vi passerar på varje dag på morgonrundan. Här kan man ta morgondoppet på sommaren och simma runt fyren om man känner för att motionera lite extra. Vättern är dock en djup sjö så vattnet är vanligtvis kallt i juni, juli.
Ibland kan jag bara känna mig så glad över att bo vid denna storslagna sjö Vättern med sitt fantastiska vatten. Förra året satt en svan fastfrusen här i vassen men då ryckte räddningstjänst ut och räddade den till öppet varmare vatten i Motala ström. Dom skickade även med lite mat i form av bröd. En av räddarna sa när han satte sig i bilen med svanen i knäet (vilken syn det var!): " Vi är till för att hjälpa varandra". Vackert sagt eller hur?

1 kommentar:

  1. Visst är vi priviligierade att få bo vid Vätterns strand vännen! Du bor nära på "två håll" och jag bor nära här hemma norr om Motala! Vi har en helt fantastiskt vacker miljö där vi kan vistas tillsammans med våra fyrbenta (och tvåbenta) vänner!
    Vackra bilder Du tagit!
    Jag och Whippet-töserna norr om Motala faktiskt tycker dessvärre att temperaturen ute nu är lite "väl låg" för att dom fyrbenta ska trivas ute i snön...... Men en vit jul lär vi få och det blir riktigt hög mysfaktor på denna jul anno 2009.

    Kramar från Marie och Whippetbrudarna i Västanvik norr om stan.....

    SvaraRadera