måndag 8 november 2010

Främmande fågel och vandrande räkor

Kallt, kallt väder idag. Jag och hundarna frös mest hela tiden på vår långpromenad idag. Det sprängde i öronen och fingrarna trots vantar och mössa. Hundarna såg ut som räkor med sina krökta ryggar och deras päls stod på ända när vi inte var i rörelse. Inget lösspring tyvärr eftersom Märta-Mai löper.


I viken låg två sångsvanar bland kanadagässen. Svanarna är nog på väg att flytta söderut och hoppas de ger sig iväg till varmare land snart. Så här nordligt stannar dom i regel inte men den nordliga gränsen är ju beroende av issituationen. Här är ingen is ännu men jag har sett svanar (knölsvan dock) frysa fast och det är inte kul.


De vandrande frysta räkorna i siluette med frysande kameraman (kvinna) i släptåg. 


Räkorna har fryst ihop till en klump. Hög tid att tina upp dom i stugvärmen. Vi är nära hemmet nu och i skrivandets stund ligger alla tre skönt upptinade i hundkorgen vid elementet. Märta-Mai njuter av ett tuggben som hon nyss knyckte från Vajjan. Räkornas kvällsmat är förberedd – kan det bli bättre? Just nu förskjuter vi tanken på sista rundan i kväll men då blir det täcke på lovar jag.


1 kommentar:

  1. Vilken underbar bild med whippornas silhuetter! :-)
    Vänliga hälsningar från Carin!

    SvaraRadera