måndag 15 november 2010

Ridhus, ridhus……

Ingen häst finns i vår ägo ännu i alla fall och kommer nog aldrig att finnas så vad gör man i ridhus en hel söndag. Valputställning i Mjölby ridhus där Märta-Mai visade upp sig på sin sista valputställning för nu tar hon steget från valp till junior. Hon fick en fin kritik från domare Fredrik Steen känd som hundcoachen i TV. En trevlig man som tyckte Märta-Mai var en fin liten tik och mycket välskött, sa han. Officiella kritiken löd: Fin trevlig tikvalp med vackra färger, bra proportioner. Bra huvud, bra under och överlinje. Harmoniska vinklar och friskt sunt rörelseschema. Hon fick HP förstås men blev placerad 2:a av två tikar.


Den här fine whippetkillen Mibisan´s Mr Bonfire "Harry" fick en fantastiskt fin placering på sin första utställning. Han hade två brorsor med sig och två systrar och alla fick bra kritik av domare Fredrik. Harry blev till slut placerad som BIS 4. Han hade ett antal prisrosetter att bära hem till sitt nya hem hos Marie-Louise och Sören.

Hem med Märta-Mai och middag i hast innan jag klädde om för en resa till nästa ridhus utanför Vadstena. Nu var det HMs Harry som började sin kurs i Rallylydnad, agility och freestyle i kombination. 
Inomhusträning i ridhuset under vintern som anordnas av Alpanessas Hundtrivsel och Friskvård. Jättekul hade vi alla och Harry trivdes som fisken i vattnet. Jag vet att han är duktig att lära in saker och hans vilja att träna har inga gränser. Han var uppmärksam på mig hela tiden samtidigt som han kunde ligga och vila när vi fick vänta på vår tur. Han har ju lite erfarenhet av kurser vid det här laget och vet hur man ska uppföra sig. Vi ser nu fram emot att träna in och uppföra ett dansnummer med många konster och lydnadsmoment. Kanske det blir en liten video så småningom. Som avslutning på denna söndag kastade sig en förkylning på mig. Däckad är bara förnamnet!


Allas vår Harry – Welsh Corgi Cardigan 4 år en sommardag på Bruksis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar