söndag 27 februari 2011

Bemärkelsedag igen!

HURRA HURRA FÖR VIOLET IDAG!! Hon fyller 7 år och vi passar på att även gratulera hennes syskon och då speciellt enda brorsan Corre i Helsingborg.


Det vackra födelsedagsbarnet med festrosett. Grattis fina Vajjan!!


Violet som liten valp ville hela tiden vara nära Greta och göra precis som hon .


Inte gammal liten Vajja-Svajja


Första gången när Violet var med på vandring på Omberg bar jag Violet i en väska. Hon pep hela tiden och lät mest som en fångad fiskmås. Hon ville absolut inte sitta i väskan utan gå själv. Vid Stocklycke hamn fick hon rasa runt en stund innan hon tog en kort vila. Full av energi var det lilla livet från början och så är det än idag. Omöjlig att trötta ut och det är det som är charmen med speciella gulliga Vajjan.


Uppställningsövningar har aldrig roat Violet här är hon ca 4 månader. Utställning var ingen karriär för henne för hon gillade det inte helt enkelt. Hennes uppfödare sa en gång att jag skulle satsa på det hon gillar i stället. Det Violet gillar allra mest är att springa lös i skogen (går tyvärr inte för hon är ett jaktmonster utan like) och simma efter pinnar (går mycket bättre bara det blir sommar och relativt skönt i vattnet) och hon har varit relativt framgångsrik på Lure-Coursing.


Typisk Violet-aktivitet som roar henne storligen är att springa kring med jättestora pinnar.



Violet kan klättrat någorlunda i  träd (lutande eller liggande) och leta godis. Jag brukar placera godis i springor i trädstammen. Trädet bakom Vajjan är ett populärt klätterträd och det lutar ut över vattnet så det är extra spännande.


Violet visar upp att hon har lärt sig "Give me five". Kolla hennes fokusering på uppgiften.


Violet som draghund. Hon har många sidor den finaste hundvännen.


 Violet är uppkallad efter rosen som heter Constance Spry en gammaldags klätterros. Det är därför Vajjan är så vacker och klättrar så fint. Vi har en hund som heter Carmodey Constance Spry och ute i trädgården en ros som heter Constance Spry. Nu hoppas vi på åtminstone 7 härliga år till med vår älskade Vajjan-Svajjan. 








7 kommentarer:

  1. Ha, ha, det där med namnmytologi är något som fascinerar mig, att namnets innehavare skulle få några av de egenskaper namnet står för. Det låter förvisso helt otroligt att så skulle vara fallet, men trots det har jag upprepade gånger sett det hända: jag hade en häst som hette Courragge och han VAR verkligen den modigaste man kunde tänka sig och även en som hette Corazzon, och han HADE verkligen det största hjärta man kan tänka sig. Perla är ju verkligen en riktig Pärla och Vajjan är onekligen väldigt vacker OCH duktig på att klättrea... Så jag börjar tro att det lönar sig at tänka till båda en, två och tre gånger när man ska välj namn åt så väl djur som människor...
    Grattis Vajjan önskar Perla och Carin!

    SvaraRadera
  2. Än en gång ett STORT HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRA för Vajjan som fyller år idag:-)
    Kramar från mig och Whippetligan i Västanvik!
    Marie och Company

    SvaraRadera
  3. Violet tackar för gratulation från Pärlan Perla och matte Carin. Intressant reflektion kring namnmytologi och dina erfarenheter från dina hästar. Jag ska absolut tänka mer kring det.

    Hälsningar Olga och Violet

    SvaraRadera
  4. Tackar tackar hela ligan i Västanvik och första dagmatten Marie från Violet vuxen nu.

    SvaraRadera
  5. Åh grattis till fina lilla Violet från Justus som fyller fyra samma dag!!

    Genom Fia's kompis Anna, Justus matte

    SvaraRadera
  6. Nej men hej Anna och Justus! Grattis till Justus så här en dag efteråt. Jag har ju sett bilder på fina fina Justus en riktigt stilig kille.
    Grattishälsningar till Justus från Violet och Olga

    SvaraRadera
  7. GRATTIS, GRATTIS i efterskott till bästa, snyggaste syster !!!!
    Vi känner igen oss så mycket i Corre och hans "aktiviteter"...som ni så väl vet...
    Hoppas verkligen att vi träffas något under detta året :-D
    KRAMAR från oss alla..

    SvaraRadera