söndag 6 februari 2011

Märta-Mai ett år hos oss på Bruksis

…det var en gång, så börjar sagorna, den sjätte februari 2010 när snön föll tät fortfarande efter några dagars snöstorm, som tant Olga och vännen Marie styrde färden mot Bronäs nära Katrineholm. Deras syfte med resan var alldeles, alldeles speciell. Dom skulle hämta en liten valpflicka, Hot Isle Marimba. Den lilla valpen blev kallad Märta-Mai och hon var den allra sötaste, sötaste man kunde tänka sig. Valpen hade vuxit upp med många snälla människor omkring sig och många syskon, sin mamma och pappan kom ibland och hälsade på. Stora hundvänner som kallas Galo Espanol bodde hemma hos hennes människor också.


På Bronäs bodde också några hästar i ett stall och Gutefår och ett tag bodde ett par emuer där fast då i ett eget hus. Det var mitt i vargavintern som detta hände men hästarna var ändå ute.


Märta-Mai hade en syster Blasie som skulle resa till Kalmar med en ny familj samma dag. 





Märta-Mai lämnade sitt gamla hem och traskade villigt med i tant Olgas fotspår. Märta-Mai hade en packning med sig, leksak, valphalsband och koppel, valpmat och mycket annat i en stor väska. Det gällde att vara förberedd när hon skulle flytta så långt som till Motala.


I bilen låg Märta-Mai i tant Olgas knä medan Marie körde mot det nya hemmet. Märta-Mai mådde illa och kräktes i tant Olgas knä när dom passerat Norrköping så det blev lite koppelpromenad för att andas lite frisk luft.


Äntligen tog resan slut och valpen fick gå in och hälsa på sin nya familj. Hon började med att brottas med husse och bita honom i fingret …så var den dagen 6 februari till ända. På natten ville valpen ligga i sängen hos tant Olga fast tanten hade köpt en ny hundsäng. Hundkompisen Violet som tyckte valpen var lite läskig flyttade då in i gästrummet. Tanten Olga började våndas och tänka tankar som: "vad har jag gjort? Måste jag nu lämna tillbaka valpen?" När tant Olga tänkte så tryckte sig lilla Märta-Mai ännu närmre tant Olga och tant Olga förstod att Märta-Mai ville stanna i alla fall. Sagan skulle fortsätta och fortsätta och Violet flytta tillbaka till sängen när hon också förstått vilken liten gullunge som flyttat in. 


Andra dagen började MM hushållskolan bland grytor och kastruller och så håller det på. Violet och Märta-Mai är de allra finaste vänner precis som Harry och Greta. Den 6 februari 2010 började kärleken växa mellan Märta-Mai och tant Olga och den bara fortsätter att växa. (Tack snälla Marie för bilderna från resan).



2 kommentarer:

  1. Vilken bedårande berättelse Olga!
    Jag blir lite tårögd så här när jag läser Märta-Mai's berättelse om första dagen hemma på Bruksgatan:-). Hon är såååå söt!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. STORT GRATTIS PÅ 1-ÅRSDAGEN!!! Sicken sötnos hon är och var, och duktig i köket dessutom - inte illa! :-)
    Varma hälsningar från Carin och Perla!

    SvaraRadera