torsdag 10 februari 2011

Stockholmsvisit utan sträckningar eller benbrott

…Harry, Märta-Mai och jag hälsade på HM (Harrys Matte) i Stockholm och vinkade av henne på Arlanda för nu reste HM tillbaka till sitt hem i New York. Harry vet precis när hans matte ska lämna honom öronen står inte rakt upp som på en glad Harry utan de slokar på trekvart och så ser han såååå ledsen ut när hans matte packar dom förhatliga resväskorna. Många kramar blev det!!

Jag ska meddela att det knappt gick att ta sig fram på trottoarerna på grund av is och noll sandat.


Här sitter hundarna och jag i bilen på Karlavägen och väntar på HM. Hon är på sista mötet för dagen.


Det har blivit torsdag och vi har redan vinkat av. En härlig promenad på Gärdet och utmed Djurgårdsbrunns-kanalen återstod innan vi lämnade huvudstaden. Alla hundar är okopplade och därmed alla hundmöten okomplicerade.


Ett högt Kaknästorn och en låg Harry.


Djurgårdsbrunns-kanalen som husse och jag har paddlat genom. En sommar för många år sedan kanotsemestrade vi i Stockholm. Vi hade kanoten på biltaket och lade i kanoten vid lämpligt ställe om vi skulle paddla runt Kungsholmen eller Djurgården, Långholmen eller…. Nåväl runt Djurgården kom utmaningen då vi mötte Finlandsbåtar och Djurgårdsfärjor och allehanda flytetyg som drog upp stora svall. Det var kul att upptäcka Stockholm från sjösidan och att lätt gå iland för ett muséebesök eller en enkel måltid på något ställe vid vattnet.


Många var ute och njöt av vintervädret och några satt till och med och solade vid Roddklubben.


Året runt driver Roddklubben kafe´i detta anrika hus. Bakom de stora portarna hänger rader av olika stora roddbåtar från enmans till – jag vet faktiskt inte hur många roddare den längsta båten tar. Vi tar ingen fika utan åker till min syster i Södertälje och äter lunch i stället men först efter att Harry kaxat sig ordentligt mot en Airdelterrier. "Systra mi" följer med oss till Motala och på vägen hem fiskar vi upp Violet och Greta som agerat kontorsråttor hos husse som fått pussla ordentligt för att få hundrastningar och jobbet att gå ihop.



1 kommentar:

  1. Mycket glad för er skull att ni hann ta er hem innan snöstormen, för den var som bekant inte att leka med! :-) Som vanligt väldigt vackra bilder, en njutning för ögat varje gång...
    Varma hälsningar från Carin och Perla!

    SvaraRadera