söndag 26 februari 2012

Friskvård medels hundägande

Frisk luft främjar hälsan sägs det ju. Har man hund/ar kommer det på köpet. Tantolga fick mycket av friskluftsvaran idag medan husse kurerade sin influensa.

Första luftningen för Tanten började klockan 9 med morgonrundan med fyra hundarna. Klockan 11 var det dags för långrunda med de yngsta whippettöserna fram till 12.30. Vi hade tur att träffa två vackra whippet-pojkar från Häradsvedens kennel. Alla hundarna släpptes på ett lämpligt fält och gissa om det blev race och återigen fick jag tillfälle att utbrista – gå aldrig ut utan kamera!

Hemma igen bara för att hämta Harry och ryggsäck med fikatermos och iväg till aktivitetsdag med gamla kurs-polare klockan 13. Vi var ute på promenad och tränade Rallylydnad i tre timmar och sedan hem igen lagom till eftermiddagens rastnings-promenad med whippetflickorna. Nu återstår bara kvällsrundan och sista rundan på sammanlagt en timme.



Promenaduppehåll vid en kullfallen ek för balansövning och problemlösning. Nisse tar sig ner på det smartaste sättet.



Labbe-killen Mosse ska välja smartaste vägen att ta sig emellan de stora trädstammarna – lite läskigt att gå in i tunneln är det allt tycker han.



När han klarat den läskiga biten var det desto roligare att hoppa upp och balansera på stocken.



Harry älskar dessa aktiviteter och njuter i fulla drag av gemenskap och vackert väder. Harry är killen hela dan för idag var det dags att presentera resultaten från förra säsongens Rallyslydnads- och Hinderbana-cup. Harry tävlade vid tre tillfällen förra året och sammanlagda resultatet blev delad femte-plats i Rallylydnad och första plats i Hinderbana! Hejja Harry du är BÄST! Just i detta ögonblick idkar han passiv passivitetsträning vid husses fötter. I morgon är det Violets dag men det återkommer jag till.

1 kommentar:

  1. Du är en toppenägare till dina hundar. Mycket aktiviteter för dina små älsklingar.
    Tänk om alla hundar hade en sån matte som du. Många hundar får ju knappt en promenad om dagen. Det ser man bara här hemma. Det är knappt ingen som går med sina hundar, dom får bara vara på tomten. Ha det så bra. Katarina

    SvaraRadera