lördag 18 februari 2012

Var är pingvinerna?

Igår gick vi över "Lilla Arktis" igen men inga pingviner i sikte.


Jag är förtjust i att upptäcka det som är nära. Om jag går samma promenad med hundarna varje dag så finns ändå nya saker att se hela tiden. Ett isberg tornar upp sig där det förra veckan var öppet vatten.



Idel nya isformationer.



Ett isberg kastar sin mörka skugga ner i dalen. 



En spricka i glaciären.



Ett isbjörnsspår korsar vår väg över isvidderna.



Målet för vår vandring hägrar i fjärran.



På spaning efter småvilt att jaga hem till grytan.

Apropå spaning så deltog Harry och jag i ett "sökdrev" efter hunden Loke som nu har varit försvunnen i 3 veckor. Det finns spår efter en hund som kan vara han och han (inte säkert förstås att det verkligen var Loke) har varit synlig i trakterna där han försvann. Lokes husse placerade sig på en öppen plats i skogen och drevet bildade en cirkel som sakta gick genom skogen mot mittpunkten där Lokes husse väntade. Syftet var att "skrämma" Loke att gå mot sin husse. Vi var ungefär 50 personer och 30 hundar som gick och larmade fram genom snåren med ca 50 meters mellanrum. Ingen Loke i sikte men spår som kan vara hans. Hoppet finns fortfarande att han ska bli funnen och återförenad med sin husse.

Märta-Mai har fått ett nytt smeknamn idag. Husse som alltid uttrycker sig positivt blev så imponerad av hennes teknik att stjäla prinskorv ur ett paket från köksbänken. Han såg hur hon bar sig åt och utropade beundrande: "va händig hon är Märta"! Så från och med nu kallas hon Händiga Märta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar