lördag 29 januari 2011

På isen igen…

…i sällskap med Basenjiflickan Iris med husse. Varamobaden är ett paradis för både folk och fä både vår, höst och vinter. Hundar är inte välkomna på stranden mellan 15 maj och 15 september. Iris och mina hundar är inte helt avspända i sällskap med varandra och eftersom vi bor grannar så är tanken att långpromenader tillsammans ska göra att hundarna blir bättre vänner. Vädret var strålande och riktigt härligt att vara ute i flera timmar. Isen ligger stark nu i Varamoviken så vi vandrade långa stycken på isen.


Här får vi ett möte på hemvägen. Det blåste rätt bra idag så det var bra drag under medarna…


Några sekunder efter denna bild tas så vurpar hela ekipaget men som synes är skridskoseglaren bra utrustad med hjälm. Det låg hårda snödrev på isen som orsakade tvärstopp för seglaren. Längre ut i viken körde en klassisk isjakt fram och tillbaka men den fastnade inte på bild.

Blev hundarna vänner då? Tjaa man kan säga att det blev ett par positiva framsteg. Det kunde nosas på samma fläck samtidigt. Iris kunde gå inne i flocken men om Violet tog ögonkontakt med Iris då …… markerar de båda damerna sitt missnöje med tilltaget! Det gäller att ha tålamod och ta det hela lugnt och naturligt. Kanske dom två inte kommer att gilla varandra men …överraskningarnas tid är inte förbi.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar