fredag 6 maj 2011

Humlans tid kommer igen i racer-fart

Värmen är på väg och hoppas humlor och bin får fart för nu blommar det i dalens famn. Kylan gör bin och humlor tröga och även Tantolga är tröttare än någonsin.

Märta-Mai har däremot en otrolig energi och lust till allt – speciellt leka med bollen och träna whippet-race. I förrgår var vi på träning i Norrköping och där var extremt lite hundar den kvällen. Märta-Mai fick springa fyra hela lopp + ett halvt lopp. Första loppet helt själv utan munkorg och start i bur med stängd lucka fram, andra loppet på samma sätt men med munkorg, tredje, ett halvt lopp, med munkorg och tillsammans med annan hund, fjärde loppet start framför buren tillsammans med annan hund och med munkorg. Sista loppet sprang hon ensam från stängd bur, dvs stängd lucka fram och även bakre luckan stängd. Tjoho, vad hon hade kul. Hon var nästan nöjd när vi åkte hem. Hon älskar att springa efter trasan och hon känner redan till, t ex när trasan börjar gå. Nu har Märta-Mai passerat några milstolpar i sin träning och hon har kul, jag har kul och MM har fått sin alldeles egna munkorg för Sollan munkorgs-snickaren var på plats. Sollan har hand om Märta-Mais pappa Noddy och hon kanske har speciella känslor för MM för munkorgen fixades i racerfart. Snickaren fick jobba hårt för det var en annan hund som skulle ha en munkorg också och då fick Sollan "två lopp" på sig att ordna till den. Allt gick i racerfart den kvällen. Nu ut i solen och till körsbärsblommor och humlor!


1 kommentar:

  1. Kul att läsa om allt ni varit med om sista veckan! Har haft lite svårt att komma ut på nätet... Snart ska väl löpet vara över så då träffas vi då till slut...
    Kram Nina

    SvaraRadera