söndag 29 maj 2011

Märta-Mai i Karlstad

Vilken turdag lördagen blev. Märta-Mai och jag fick åka med vännen Marie i hennes nya snygga bil till Karlstad. Marie hade fyra hundar med men Märta-Mai fick ändå en plats i en egen kupé och trivdes hur bra som helst. Vi åkte karavan med en annan klubbmedlem och när vi kom ut på E18 sista biten till Karlstad blev vi omkörda av en bil från Norrköpings-klubben och någon minut efter ännu en. In på banan svängde hela gänget från vår klubb samtidigt med nio springsugna hundar. Alla hundar tävlade dock inte.

Det första som händer är att Märta-Mai får träffa sin pappa Noddy, Nicodeme Lazarus, för han skulle också försöka klara ett licenslopp i Karlstad. Det andra som händer är att Märta-Mai får träffa sin helsyster Milou! Så roligt! Milou hör till Karlstadklubben men hon skulle inte tävla idag. Däremot sprang Milou ett träningslopp efter tävlingen och det var sannerligen ett storartat lopp!


Systrarna med de ystra öronen, se så lika dom är! Märta-Mai, Hot Isle Marimba till vänster och Milou, Hot Isle Maritza till höger. Pappa Noddy saknas på bilden men han är svart och vit och lika söt som sina flickor.


Kan ni tänka er! Märta-Mai blev dagens snabbaste licenstik och här poserar vi med Katarina och hennes  Zimon, Ghan Buri Ghan´s Moon Quake Shake som blev dagens snabbaste licenshane och han vann dessutom hela tävlingen vilket inte förvånade oss från Norrköping. Både Noddy och Märta-Mai klarade sin första licenstävling (ingen av dom kom dock till final och det var lika bra) så nu återstår en tävling till innan dom blir helt färdiga tävlingshundar i Whippet Race. 


Husse skulle på lördagsutflykt med de andra hundarna till Ombergs hjässa för att se på det nya utsiktstornet men det vimlade av veteranbilar på parkeringen så husse tog hundarna ner till Stocklycke hamn i stället. Han tog bilder på alla hundarna och här är det Greta som sitter och tänker på ängen ner mot hamnen.


3 kommentarer:

  1. GRATTIS! GRATTIS! Säger vi från Tystberga!
    Jätte kul att träffas och pratas vid i går uppe i Karlstad! Hon är så go lilla MM :-))
    Kramar Anncie och Tobbe

    SvaraRadera
  2. Stort grattis till MM!! Scilla är grön av beundran och vässar klorna för en liknande prestation i Södertälje nästa vecka...
    Kram Nina och svansvift från Scilla

    SvaraRadera
  3. Märta-Mai tackar för gratulationerna och hon är nöjd med sig själv. Hon hade kul! En felaktighet insmög sig i bloggen för Noddy klarade sin licens i Karlstad det var han andra licenstävling. Nu är han klar och vi har en licenserad hund till i Norrköping och det kommer sannolikt flera inom kort för vi har ju flickorna Märta-Mai, Sara och Scilla som kommer med stora kliv. JÄTTEROLIGT!!

    SvaraRadera