tisdag 10 maj 2011

Träningen rullar på som den ska


En härlig kväll på banan i Norrköping. Den här träningen var mera välbesökt än förra veckan. Märta-Mai börjar bli klar för sin första licenstävling. Karlstad 28/5 kanske blir första banan att testa på. Vi får se.

Märta-Mai är verkligen duktig men hon är sen i starten och det är nog på grund av orutin. Hon sätter sig i buren. I det här loppet (bilden ovan) sprang hon tillsammans med två andra hundar och hon var sist ut ur buren men sprang dock om en hund och kom tvåa efter oslagbara Molly. Sista loppet sprang MM ensam och utan munkorg och gissa om hon var lycklig över att få ta trasan!! Eftersom det var sista loppet för den här gången så klippte vi bort trasan för  MM inte ville släppa den. Hon fick ta hem trasan som en trofé men det som hände var att trasan förlorade sitt värde i det ögonblick den skildes från linan. Så snopen hund har jag aldrig sett! Trasan var verkligen "död", värdelös, vilken gammal trasa som helst, helt ointressant, skräp, inget att ha, ta väck eländet! När nästan alla åkt hem gick Märta-Mai och jag fortfarande på banan för det tog tid för MM att acceptera att det var slut för idag. Hon gick och sökte trasmaskinen, kollade efter trasföraren, letade efter linan och ville ta två varv i gropen för att slutligen konstatera att allt var bortplockat. 

Nu går sista rastrundan med gänget och en som sover gott i natt är vår lilla, rara, härliga Märta-Mai snart klar att tävla för sin licens. 

3 kommentarer:

  1. Grattis MM!! Härligt att vara redo för första starten i större sammanhang! Hoppas och tror att jag o Scilla kommer på nästa träning, löpet är nästan över nu så det hänger helt på om det finns lånebil och barnvakt! Då får MM och Scilla mäta sina krafter på banan...
    Kram Nina o Scilla

    SvaraRadera
  2. Jaa! Hoppas ni får lånebil och barnvakt så Scilla får springa! Hoppas vi orkar komma för vi är i Stockholm måndag och tisdag. Den här sommaren är jag säker på att Sara, Scilla och Märta-Mai kommer att mötas och tampas om trasan och ha skoj. Kramar Olga och Märta-Mai

    SvaraRadera
  3. Katarina Nilsson11 maj 2011 kl. 09:08

    Hej Olga
    MM är ju en riktig talang.
    Hoppas du kan köra upp henne i Karlstad vore kul.
    Kanske kan du ta husvagnen dit. Ev kommer vi att göra det.
    Ha det Katarina

    SvaraRadera