fredag 13 maj 2011

Liljorna på marken


Nu är inneväxterna ute för sommaren och dörren kan vara öppen nästan hela tiden för hundarna att gå in och ut. Bästa tiden tycker hundarna som tar uterummet och gräsmattan i besittning och utvidgar sitt dagliga "space".


Ett avslappnat gäng kompisar filosoferar över tillvaron.


Övervintrade pelargoner tar sig för varje dag…


…precis som afrikas lilja som Ingrid och jag tog med hem från Madeira för fyra år sedan. Den blommar för första gången .


…visst är den magiskt vacker fast ännu inte utslagen helt!? Att man kan bli så glad över en blomma en enkel lilja som trivs bäst i trång kruka utan näring och sparsamt med vatten och på vintern vill den stå kallt och mörkt och bara vila – förunderlig – och jag låter mig förundras.


Årets krukodling är också på gång…


med en ny trevlig bekantskap – jordgubbe med rosa blommor


Körsbärsträdet strör sina blomblad över marken, där bland vilande och lekande förunderligt fina vänner.


Harry ligger i sin egenhändigt (eller heter det egentassat) grävda grop under spireabuskarna och skrattar med hela ansiktet.

Den 9 maj fick Märta-Mais halvsyster små randiga valpar 10 stycken!! Tre pojkar och sju flickor. Vi på Bruksgatan GRATULERAR Jaffa och Gandalf till en sådan härlig skock whippet. Adressen till uppfödarens hemsida: www.hotisle.nu. Kolla de små underverken vetja!!

2 kommentarer:

  1. Liljor är verkligen fantastiska!! Eleganta och spröda i sin utstrålning men tuffa som bara den vad gäller överlevnad. En annan favorit är iris, en liten knöl som knappt ska döljas av mager sandjord levererar de mest makalösa, sensuella blommor... En härlig tid som vi går till mötes! Jag måste ha en egen trädgård snart...
    Kram Nina

    SvaraRadera
  2. Vad härligt ni har det på Bruksgatan!
    Fantastiska blomster - det kallas att ha gröna fingrar.
    Nu ska jag ut och klippa gräs, köra med trimmern, rensa ogräs i grusgångarna, rensa bort allt som växer i mina land........
    Lär nog inte hinna allt idag dessvärre, men det är bara att ligga i!
    Kram Marie

    SvaraRadera