söndag 12 december 2010

Gissa nobelpristagare


Gissa om jag blev förvånad när jag vaknade i morse (lördag). Regnet slog mot rutan!! Flera plusgrader ute! Det hade det goda med sig att jag kunde göra årets snögubbe. I år blev det en nobelpristagare – gissa vem? Jag kan ge några ledtrådar – det är en gubbe (det var ju bara gubbar som fick nobelpris i år), han blev otroligt glad, han har vitt hår och snedbena (som synes) och hans mellannamn innehåller namnet på ett av Sveriges vilda rovdjur.

2 kommentarer:

  1. Kan det vara Jorge Vargas Llosa (felstavat?)? Har inte läst något av honom, men känner mig skyldig att som svensklärare snarast åtgärda detta - men tills dess kan jag ju avnjuta detta mästerverk istället! ;-)
    Hälsningar från Carin!

    SvaraRadera
  2. Alldeles rätt Carin! Namnet är inte felstavat men Du har döpt om honom lite. Han heter Mario Vargas Llosa. Det var så härligt med honom för han var sååå glad! Jag har inte läst något av honom heller men jag tänkte göra det. Jag hörde en radiopjäs baserat utifrån en av hans böcker och jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den. Jag är feminist och han är nog lite för "gubbig" i sina värderingar för min smak. Nu har jag sagt det! Till hans försvar så är han äldre med äldre värderingar och Peru kanske inte ligger i framkant när det gäller kvinnofrågor. Kanske andra frågor ligger före i prioritet. Ytterligare till hans försvar så har jag inte läst någon bok ännu så vem är jag att döma i fråga om hans värderingar? Jag har heller ingen anledning att betvivla att Svenska Akademien har utsett rätt pristagare. "He´s worth it"! Hälsningar Tantolga

    SvaraRadera