fredag 24 december 2010

Piff eller Puff i stugan

Märta-Mai har agerat Pluto på julafton. Det började när vi kom till stugan för att fira jul och upptäckte att vi haft en objuden gäst i soffan. Gästen hade gnagt hål på en soffkudde och lämnat visitkort efter sig. Märta-Mai visade stort intresse i ett hörn i köket och vi härjade på henne som Musse Pigg gjorde med Pluto. Plötsligt hördes ett hjärtskärande pip och ut från hörnet kom Märta-Mai med en mus i munnen. Musen kom lös och har förskansat sig bakom kylskåpet. Den tittar fram då och då för att retas lite med MM eller den kanske bara vill kolla om kusten är klar.


Soffan har sanerats och dynorna har legat ute i snön så tomtarna har återtagit soffan efter ockupationen av Piff eller Puff. Vi vet inte vem av dom som flyttat in för musen har inte presenterat sig ännu. 


4 kommentarer:

  1. VILKA HELT UNDERBARA FOTON PÅ DIG OCH ÄLSKLINGARNA:-)))))): Vilken MÄSTERFOTOGRAF vem det än må vara! Är det månne Björn, eller Fia som står bakom kameran måntro?
    Kram kram och god fortsättning på en härlig julhelg!
    Marie och Whippetligan

    SvaraRadera
  2. Håller med Marie - fantastiska foton!!! :-)
    God Jul på er!

    SvaraRadera
  3. Hejsan på er Carin och Marie! En del stolleprov blir det ju innan vi alla lyckas komma med på samma bild. Mästerfotografen som det gissas på är naturligtvis HM (Harrys Matte). Hon ville göra pinan så kort som möjligt för sin lille Harry som verkligen inte gillar att ha kläder på sig särskilt inte mössa. Han tycker han är snyggare utan hatt. Han gillar definitivt inte att man har roligt åt honom. Harry blev nöjd när tomtekläderna packades ner för i år fast vi bedyrade att han såg så söt ut i röd mössa och halsduk.
    God Jul!

    SvaraRadera
  4. För några år sedan hade även vi musbesök i soffan, något som upptäcktes av barnen. En vild jakt tog sin början, jag lyckades fånga den i handen men med ett pantersprång tog han sig ut till friheten igen. Den återfanns några veckor senare när soffan skulle dammsugas, mosad under en soffdyna och lite lätt mumifierad. Det var synd tycker jag för jag gillar faktiskt möss...
    Kram Nina och Scilla

    SvaraRadera