fredag 31 december 2010

Puff är död

VARNING!!! Känsliga personer ska undvika läsa inlägget nyårskvällen 2010.

Vi kom till stugan, husse såg direkt vad som hänt och utropade "Nu du har musen hittat in i skafferiet!" Jag ställde mig på en stol och började rensa ut det som var angripet och spara annat orört. Sista hyllan sista paketet på mellersta hyllan – en stor mus hoppar ur knäckepaketet! Vi konfererar om vad göra för att få ut musen i frihet. Mina nerver höll inte att ta ner sista paketet utan husse fick gripa in – hoppsan nu satt musen där darrande av skräck. Den tog ett häftigt skutt ner på diskbänken och gömde sig bakom diskstället.


Här är stackarn och han är så söööööt så man smälter i hjärtat och han tar ett pantersprång i säkerhet bakom kylskåpet och det går lika fort som blixten. Nu hade vi bestämt oss att han skulle ut så vi baxade ut kylskåpet och öppnade altandörren. Puff satt bakom ett galler inne i kylskåpet. Husse slog på gallret och Puff trillade ner och där var Märta-Mai snabb och beseglade musens öde – snyft, snyft men MM fick faktiskt beröm. Att det var Puff tror vi för han skrek två gånger och det lät som Piff, Piff, alltså hans kompis. En värdig begravning fick den lille och vi tror det var en skogssork för den var större än en mus. Vi blev så imponerade av den lille filuren för han hade byggt ett jättefint bo i knäckepaketet där han repat papper och gjort fluffigt och skönt åt sig och bolstrat in med mjuka tépåsar som antagligen luktade gott också. Visst blir man blir ödmjuk inför naturens skapelser. Sorken har kämpat för att komma in hit genom att gnaga hål i taket ovanför öppna spisen (väl igensatt numera) sedan har han hittat hundmat och samlat i soffan där han också gjort ett bohål i en soffkudde. Sista veckan har han hittat skafferiet och byggt ett nytt bo – resten är historia en sorglig historia. Nu myser vi och njuter av nyårskvällen efter en solig vinterdag med några härliga hundpromenader och lek i snön. 

2 kommentarer:

  1. Å, stackars lille Puff, men faktum är att det ju inte funkar så bra att ha en mus boende i skafferiet - hur söt den än är... :-(
    Roligt att höra att pencillinet gjort sitt jobb, däremot! :-)
    Gott nytt år från Carin och Perla!

    SvaraRadera
  2. Nej det fungerade inte med inneboenden Puff. Han skräpade ner förskräckligt och han har gnagt på hyllorna för att få tillträde till varje hylla. Säga vad man vill om möss, sorkar och råttor – de är överlevare och riktiga akrobater och så söta. Ja, Greta verkar lite tröttare än vanligt men hon är bra igen och pigg på att gå ut och strosa när det nu är lite varmare ute.

    God Fortsättning Tantolga

    SvaraRadera