torsdag 2 december 2010

Isen har lagt sig

Igår lade sig isen över viken där vi bor. Viken utgör inlopp eller utlopp (beror på vilket håll man kommer ifrån när man passerar via Göta Kanal) till/från Motala hamn. Alla hundarna hängde med på lagom mitt-på-dagen-promenad.


En vacker liten koltrast satt lugnt kvar på staketet trots att jag närmade mig med med mina fyra hundar.



Isen ligger blank som en spegel.


Hundstens fyr i lite motljus.


Här brukar Harry gå i och bada men det gick inte så bra den här gången.


Märta-Mai har fått låna Gretas lyxpäls, Violet och Greta (skymd bakom Vajjan) har sina fina ullkappor på. Harry har sin egen alltid vackra päls.


Inte nu igen hann jag tänka innan jag såg att svanarna inte satt fast. När isen lägger sig över en natt så här så har det hänt att svanar fastnat och det är fasansfullt. 


Märta-Mai tycker att dom stora fåglarna är läskiga och börjar skälla skarp på dom. Det resulterar i att den andra svanen också kommer upp på fötter. Inte lätt i halkan!


Vad ska vi göra? Vad ska vi göööra?


Vad tycker du? Ska vi dra eller…?


Ja vi drar…! Hum… hum… hund att skälla!


Svårt att få fäste och få upp farten på den här glashala startbanan!


Upp och iväg … och Märta-Mai är ganska nöjd med sin insats! Hm…tycker matte men det kanske var bra för svanarna att röra på sig trots allt.









3 kommentarer:

  1. Å så vackra bilder, hundar och ulltäcken - får man månne fråga var du har fått tag på de sistnämnda?
    Vänliga hälsningar från Carin!

    SvaraRadera
  2. Hej Carin! De fina ullkapporna är designade och sydda av Perlas kära gammelmatte Marie Sandberg. Visst är dom eleganta? Varma är dom också!
    Lyxpälsen är sydd av Birgitta på Catch Up Kennel. Du hittar adressen till henne på whippetklubbens hemsida under fliken uppfödare. By the way så syr Birgitta snygga halsband till whippets också om nu Perla skulle behöva ett nytt sådant! Halsbanden är så bra och hållbara vilket är till nackdel för dom går inte att slita ut så man får köpa nya alldeles för sällan.
    Ha det gott i vackra vintervädret. Tantolga

    SvaraRadera
  3. Tackar tackar för upplysningarna! Jaa, det var just ullkapporna som jag undrade över - då ska jag nog ta ocj fråga Marie om hon kan tänka sig att sy upp något liknande till Perla! :-)De är VERKLIGEN eleganta!!!

    Hälsningar från Carin!

    SvaraRadera