måndag 11 juli 2011

Det blev såsom jag hoppades på…

… en fantastiskt trevlig helg i Påryd, Kalmarsektionens racebana, några mil söder om Kalmar. Minnesgoda läsare av Tantolgas blogg kommer ihåg att jag hoppats på att MM skulle springa tre godkända lopp, behöver inte vara snabb och förbli oskadad. Precis vad som hände tre stabila felfria lopp på inte så snabba tider och Märta-Mai är utan skador. Märta-Mai har klarat sin licens – HURRA!

Premiärturen med husvagnen blev uppskjuten för andra gången men premiärturen med kanoten tog husse, Greta, Violet och Harry idag. En passande dag för Vättern låg kav lugn.

Vännen Marie och jag skulle ha åkt karavan till Kalmar med våra husvagnar men vi konstaterade att vi tillsammans bara skulle ha med fyra hundar och då fick vi plats i Maries husvagn. Hälften så dyrt blev det, miljövänligare också att samåka och 100% trevligare. Maries husvagn är från 1978 men så praktisk och välfungerande. Märta-Mai fick egen kupé i bilen precis som de andra hundarna och vi fick egen kupé i husvagnen – lyxigt va? Vi alla var bjudna på lunch på lördagen till S och P som bodde i skogen utanför Oskarshamn och de hade för tillfället fyra hundar hemma. MMMmmmm vad gott vi mådde med god mat och rabarerpaj och kaffe i deras mysiga och mycket speciella hus – ett gammalt missionshus.

Väl nere i Påryd blev det många kära möten. Jag hade tillfälle att möta och få en trevlig pratstund med Violets uppfödare L som varit domare på utställning på samma ställe på lördagen. Tyvärr fick jag beskedet att Violets vackra mamma Tabby, 10 år var sjuk och skulle få avsluta sin hundgärning idag. I skrivandets stund så är hon antagligen död och hon ska begravas på en plats som redan är utsedd. Sorgligt men helt rätt beslut. Ett annan kärt möte var med Hot Isle Maritza, Milou, Märta-Mais helsyster från Karlstad som verkligen visade framfötterna på sin första licenstävling. Vi mötte också Scilla med nästan hela familjen och vi satt uppe och pratade till klockan ett på lördagskvällen då ett stilla regn började falla över nejden. Sedan kan vi inte räkna mötena alla.

Tänk så bra Maries hundar och Märta-Mai gick ihop både utanför och inne i husvagnen. Maries hundar tog emot MM som att hon redan var medlem i flocken och lilla Moya som sov hos oss i vår avdelning hela natten.


Mot målet……


……och landningen i sandgropen


…trasan den är bara min tycker samtliga hundar.


Märta-Mai är färdigutrustad för sitt andra försöksheat och vilar i skuggan av husvagnen.


Bonusbild på Hilo från Hot Isles 9 veckor gammal. Så lik Märta-Mai som valp. Hilo ska bo på Öland och när han blir stor ska han bli medlem i Kalmarsektionen. Visst är han en gullunge?

Tack Marie för trevlig samvaro i helgen och att du tog oss alla milen i din fina bil och med husvagnen på släp. 

3 kommentarer:

  1. mmmm rabarberpaj,det verkar ha varit en händelserik helg. kul att MM nu äntligen har fått sin licens

    SvaraRadera
  2. föresten hälsa hundarna ifrån mig

    SvaraRadera
  3. Kära vännen Olga! Det är JAG som ska tacka Dig oh Märta-Mai för fantastiskt trevlig samåkning och fantastiskt trevlig samvaro tillsammans med goda vänners lag i övrigt! STORT GRATTIS till duktiga Märta-Mai som nu fixat sin licens klar! Hoppas vi kan åka tillsammans till Halmstad oxå! Vore så kul! Kramar i massor från mig och Moya, Sara och Ispahan som tyckte om resesällskapet väldigt mycket:-). Kramar Marie

    SvaraRadera