söndag 31 juli 2011

Blott blått och lite Bregott

Ingen tur med kanoten blev det men dock en tur till Naturreservatet Stora Lund. Vandringsleden går större delen utmed vattnet.



En segelbåt med spinnaker passerar.



Ingen vanlig syn med en sådan här båt i trakten.



En mycket vacker träbåt tuffar lugnt utmed berget.



Framme vid Stora Lund såg vi ett stim dykare på väg att gå ner i djupet.



En annan dykare som kom med snorkel in och gissa om han blev förvånad när han  förstod att han simmat sida vid sida med en hund. Husse kastade en pinne jäääättelångt ut men Vajjan bangade inte för det. Alla hundarna utom Greta tog sig ett skönt dopp.



En blå skylt och kullen i bakgrunden är Ombergs Hjässa.



Ett besök i Bregott-fabriken.



Vad i herrans namn har det här med blått att göra? Jo, ser ni Amiralen? På lilla vägen upp till oss nästan på samma ställe har jag i år sett en Sorgmantel, en Aspfjäril som är en av Nordens största fjärilar (69 – 90 mm mellan vingarna) och nu en Amiral-fjäril. Amiraler brukar ju vistas till sjöss så därför fick han vara med i dagens blogg.

3 kommentarer:

  1. Vilka underbart fina bilder på dina hundar( kollade flera inlägg på raken) du lyckas verkligen med att fånga både natur och djur på ett fantastiskt sätt med kameran!!
    Kram Nina och svansvift Scilla

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder Olga:-) Blir nu ännu mer inställd på att jag behöver ta lite semester och få tid att åtnjuta lite mer av den vanliga vardagen! Kramar Marie och Whippetligan

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder! tänk att det ska bli is på allt dedär snart, märklig tanke.

    Ang. bloggen
    Det står ju att bakrundsbliden ska vara 1800x1600 eller större så din är nog bra! Den upprepar sig inte för mig iallfall. Viktigt är ju att du kryssar ur rutan "rulla med sida" byter du bakrundsbild måste du kryssa ur den igen. Det finns mycket att lära där, jag kan inte allt heller.

    SvaraRadera