söndag 4 april 2010

Jophejdi jophejda

I naturen ut vi gå, jophejdi, jophejda – äventyr vi pröva på, jophejdi, jophejda…osv. om ni minns den gamla käcka scoutsången. Vi åkte ut till sommarhuset idag igen och fann att flera grannar hade samma tanke. Vi mötte Pompe och hans matte – ett kärt återseende. Märta-Mai hade stor respekt för Pompe så hon tog stora cirklar kring honom för säkerhets skull.

Hundarna och jag tog skogspromenaden och gick till vår lilla båthamn och vem fick vi se stå och fotografera de kvarvarande isbergen i vår egna lilla hamn? Jo husse själv stående på nedersta klippan på vår tomt (klicka gärna på bilderna för att se mera detaljer).


Här fångade husse oss på bild. Den lilla röda boden är vår men den klarar bara att härbärgera paddlarna till vår kanot fallfärdig som den är. Snart kommer vi att flytta hit kanoten till platsen bredvid kajakerna.


Senare tog jag en promenad i skogen med Märta-Mai och hon fick gå i lina för att få röra sig mera fritt och lära känna terrängen kring stugan. Här tittar vi till skadorna som MM åstadkom på myrstacken för en vecka sedan. OJ, oj oj vilka hål!

Myrorna har vaknat och upptäckt vandalismen på hemmet deras och reparationerna är i full gång.


Vårens första blåsippa vände sig mot solen.


Här har det krånglat till sig då en gren tog tag i linan men det löste sig ju.


MM har hoppat upp på bergets högsta topp för att spana mot Västergötland.


Här badar dom tuffaste tjejerna och killarna på sommaren. De kommer från samhället på sina EU-moppar för att hoppa och bada från klipporna. Högsta klippan dom hoppar från ligger på grannens tomt och är 13 meter hög.


Den oländiga strandlinjen vid Öninge gamla fiskehamn.


Allt är spännande även en liten pöl med smältvatten som senare avsmakades.


Husse, Harry och storflickorna tog en egen långpromenad på eftermiddagen. Här travar Harry glatt över golfbanan på jakt efter sorkar som mellanmål. Två sorkar har han lyckats fånga och tugga i sig hittills (inte idag dock) så det här är hans speciella jaktmark.


Naturen drar eller äventyr tar ut sin rätt. Husse leker paparazzi när jag tar en liten Powernap medan söndagssteken står i ugnen.


2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder Olga:-)
    Jag MÅSTE snart bara komma och hälsa på vid er härliga stuga och dess omkretsande vackra natur! Sena kvällen (eller natten), men mina busvalpar är igång än och dom har precis varit ute och bajsat för natten. (Alla sju valparna bajsade ute nu i kväll - helt fantastsikt, och i dag -även om det fortfarande är natten emot - så fyller dom små sju veckor gamla - så nog är dom duktiga (men BUSIGA - skratt).
    Kram till Er allihopa - två som fyrbenta!
    Kram kram Marie

    SvaraRadera
  2. Hej Marie!
    Jag håller med – fantastiskt att de små är så duktiga att göra ifrån sig ute. Det är bra att dom vänjer sig hur underlaget ska vara när man gör det. Köparna får ju lättare med träning av rumsrenheten i alla fall. Buset är precis som det ska vara även om det kan vara en smula påfrestande i stunden.
    Klart att du måste komma till stugan och ta en promenad mm. vetja. Kram Olga

    SvaraRadera