torsdag 15 april 2010

Klosterliljorna på marken

Kameran glömdes idag igen när jag tog en utflykt till Vadstena med hundarna. Vi besökte Olles grav som såg ut så här vid Allhelgonahelgen 2009. Jag tänker på Olle varje dag och besöker honom på nya kyrkogården i Vadstena flera gånger i veckan. Vår käraste Olle blev 24 år gammal och dog av en elakartad snabbväxande cancer den 23 september 2001. Det brinner ett ljus hos honom varje dag året om.

Den här tiden på året blommar Klosterliljorna invid Klosterkyrkan. Det är magnifikt att beskåda. En stor trädgård där marken är täckt av de vackra liljorna. Ett turistmål om våren.

Klosterliljans Gracy, Greta poserar i kvällssolen. Kenneln som Greta kommer ifrån hette Klosterliljan och låg i Vadstena och var förstås uppkallad efter dessa blommor som är ett av många kännemärken för Vadstena.

Vi gick en promenad till Tycklingestranden där hundarna fick springa lösa en stund och busa av sig. I morgon åker jag förbi Vadstena igen och lovar återkomma med bilder på de äkta Klosterliljorna.

1 kommentar:

  1. Fint av dig att berätta om Olle och sätta ut en bild på den vackra gravstenen. Det måste vara svårt att gå vidare med er stora sorg. Förstår, att du tänker på honom varje dag.
    Kram från Birgitta i Hallsberg

    SvaraRadera