tisdag 18 maj 2010

Farväl till sandstränderna

Jaha nu är det dags igen. Hundförbud på sandstränderna i Motala från 15/5 till 15/9. Enda tillåtna sandstranden är vid hundbadet i Pariserviken.

Nu gäller det att hitta alternativ och ett bra sådant är Råssnäs fritidsområde som också ligger vid vattnet med bra chanser för hundarna att bada om dom vill. Hundarna är konfunderade i början på badsäsongen då de inte får springa där dom brukar få springa men de vänjer sig snart med de nya vägarna.

Här har Märta-Mai blivit skrämd av två gräsänder som låg och vilade men som hastigt flög upp när hon kom sättande. Hon har något konstigt ljud för sig då hon blir rädd som ingen av mina andra hundar har. Märta-Mai skorrar dovt och samtidigt gällt varvat med "fnysfräsningar". Hon tyckte änderna var otäcka men snart ville hon efter dom ut i vattnet. Tokamaja säger jag bara.


I stället för sandstrand väljer vi att gå skogsstigen utmed vattnet och runt hela Råssnäsudden. Det finns gott om Rådjur i krokarna och därmed inget lösspring just här.



På den här gräsplanen ute vid Råssnäs brukar jag släppa hundarna och nu var det premiär för Märta-Mai. Här går det undan.


2 kommentarer:

  1. Sofie Berglund19 maj 2010 kl. 17:41

    Hej Olga!! Det är fördelen med en sheltie, de bryr sig inte om alla rådjur, harar och annat smått och gott :D Det är säkrast att följa matte tycker de ;) Skulle vara roligt att träffa din lilla nya flicka :) Kram Vilja och Sofie

    SvaraRadera
  2. Hej Sofie!
    Så länge sedan vi sågs nu. Tänk om vi kunde få till en träff med liten sheltie och liten whippet.

    Många kramar till Dig och lilla Vilja från Olga.
    Ps Så bekvämt med vallhund! Ds

    SvaraRadera