lördag 13 februari 2010

Redan en vecka

En vecka har gått sedan Marie och jag var i Strångsjö och hämtade Märta-Mai som är 10 veckor idag.

Vi gjorde en relativt lång biltur till stugan i Ödeshög och precis som vid några andra korta bilturer peps det i bilen. Efter Vadstena (1,5 mil) tystnade pipet och det lilla livet somnade i buren där hon satt tillsammans med Greta. Inget illamående alls. När vi åkte hem var det tyst hela vägen. Jag tog en skön promenad med de stora hundarna som fick springa okopplade i skogen. De gjorde några rajder över gärdena men inget jaktobjekt i sikte tack och lov. Jag tror att snön ändå skulle hindra hundarna att komma ifatt något byte.

Musiker är också ett tänkbart yrke för Märta och hon gillar bastrumman bäst. Hon ställer sig på pedalen och så kommer ett bom – faschinerande tycker Märta-Mai.


Redan andra dagen i det nya hemmet sprang Märta uppför trappan och idag var första dagen då hon tog sig nerför. En modig liten tös är hon som redan har bra ordning på sina ben.I morgon på Alla Hjärtans dag vill jag uppmana alla som läser detta att gå in på en blogg av Pia Schröder på Öland. Pia är uppfödare av Welsh Corgi Cardigan och väntar blue merle-färgade valpar. Hon skriver intressant och engagerande om sina reflektioner kring saker som sker i vårt samhälle och förtjusande om sina djur – hundarna, hästarna och fåglarna. Hennes adress är: www.wesaborg.se. Titta in på hennes blogg och skicka en kommentar vetja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar