fredag 26 februari 2010

Stina på besök

Igår kom Stina (en Jack Russell snart 4 år) på besök. Hennes matte Ingrid hade med sig en italieninspirerad paj till lunch och en god kaka till kaffet. Nu skulle det ske – bästa hundkompisen tillika Harrys käresta Stina skulle få möta Märta-Mai för första gången. Harry och Stina är jämngamla och har mer eller mindre vuxit upp tillsammans. Det är alltid de mest glädjefyllda mötena man kan se när Harry och Stina får träffas. Glädjen kom av sig lite när Stina upptäckte inkräktaren och rivalen Märta-Mai. Stina reste ragg och var skeptisk direkt – vem blir inte det när en rival träder in på arenan? Märta-Mai märkte direkt att det här var en äldre hund som skulle blidkas på olika sätt så hon kröp ihop, vände bort huvudet och gjorde en vid cirkel från Stina. Ok tyckte Stina, det lilla stycket har vett att dra sig undan. Nyfiken som Märta är trädde hon snart fram och tog för sig så Stina tyckte att hon borde säga till på skarpen vem som är äldst och har all fördel. Märta-Mai lärde sig läxan och sprang skrikande iväg. Violet trädde in och kollade läget och blängde lite på Stina och tyckte att hon inte hade behövt ta i så hårt. Efter detta ville Märta sitta i mitt knä och se på när Harry och Stina skojade med varandra. När det var tid för Stina att åka hem igen hade hon tinat upp och Märta-Mai vågade sig ut på golvet igen. På det hela taget blev besöket trevligt och lyckat.

Greta och Violet månar om Märta-Mai. Harry är lycklig för att Stina har kommit för han skrattar gott ser det ut som.
Jag var i Oskarshamn hos min kamrat Maris moster Bibbi en gång. Min Greta, deras goldentik och ytterligare två goldentikar kom in i köket när Bibbi lagade mat. Någon sa: "Nu är det för många hundar i köket." Bibbi svarade: "Nej det är köket som är för litet." Vet inte hur jag kom att tänka på den episoden nu.

2 kommentarer:

  1. Tinna,Mackan,Kakan,Svenne,Adam och Diz28 februari 2010 kl. 15:43

    Åh vilken härlig bild på alla fina hundar. Alla Briemarna är väldigt nyfikna på det nya tillskottet Märta-Mai. Vi ska försöka planera in någon resa ner snart så vi får träffa alla inklusive de mänskliga släktingarna.

    SvaraRadera
  2. Ja planera in så snart ni kan. Hjärtligt välkomna i verkligheten och inte bara i cyberspacet.

    Vi ses/Olga

    SvaraRadera