måndag 11 januari 2010

Prospect Park igen

Prospect Park är monumental tycker jag och nog finns det gott om monument. De som bor i Brooklyn är väldigt stolta över sin park. Idag blev det långpromenad igen utmed joggingspåret och inne i parken. Här kommer en bildkavalkad.

Det finns flera paviljonger för utomhuskonsert i parken. Här och var finner man statyer och byster på kända kompositörer av klassisk musik – Beethoven till vänster.
Ett café som dessvärre inte är öppet vintertid passerar vi och här brukar folk ta med sig kaffet ut, sitta på trappan och titta ut över den lilla sjön där man kan hyra små båtar att ro omkring i.
Ett område är naturpark där fåglar, djur och växter är fredade. En häger såg vi från en bro och några kardinalfåglar som lekte med varandra. Just här vårdar man våtmarken för att underlätta för fåglar att häcka. I den del av parken som jag inte varit ännu ligger ett Zoo och en botanisk trädgård.
Vi slog följe en bit med hunden Maggie från Alabama 2,5 år. Hon kom till sin husse i New York för 1 år sedan och då var hon rädd för allt och alla. Nu är hon den mest glada och sociala hund man kan tänka sig. Husse talar till henne som till en människa och de tränar lydnad och leker i parken varje dag. Roligast tycker dock Maggie att det är att jaga ekorrarna. Hundarna får gå lösa vissa tider på dygnet vid några bestämda områden och det är stora ytor. Går man ut, t ex tidigt på morgonen till ett sådant område så får man se massor av hundar leka med varandra.
Hit går folk för att kasta sina julgranar och barnen följer med för att ta adjö av granen som har tjänat ut som ljusspridare för den här gången. Man ser fortfarande granar i hemmen som är dekorerade med allsköns glitter precis som i Kalle Anka på julafton.
Här matas julgranarna in i maskinen i bakgrunden och blir till spån som läggs ut som marktäckning kring träd och rabatter i parken – en sorts återvinning.
Om Bagel är ett måste i NY så är Cup Cake det också. Här är mitt inköp från det populära kakstället – Melissas Sweeties. Den smakade bra till eftermiddagskaffet.

1 kommentar:

  1. Vad fint o kul o härligt o gott ni har det!!Roligt med alla bilder,duktig fotograf är du oxå.Här är det halvkul vattnet duvet krångel ,20tusen säger Lasse Fors jaja det kunde varit värre.Som du sett hade vi finbesök igår Stina o jag,o på onsdag blir det kul igen!!!! ha det så kul där i yorkan hälsa HM kram Stina o Ingrid

    SvaraRadera